Reggae van nu in P60

Logo P60Op donderdag 1 december (20.30 uur) presenteert P60 een avondvullend programma met het reggaegeluid van nu. Eregasten van de avond No-Maddz komen live vanuit Kingston Town (Jamaica) met hun unieke, vernieuwende dub poetry stijl naar Amstelveen. Ze worden bijgestaan door het Amsterdamse Dei.3avu. Om de show helemaal compleet te maken brengt DJ Ewa sweet reggae music zoals alleen hij dat kan.

De mannen van No-Maddz worden in eigen land gezien als de grote ambassadeurs van nieuwe Jamaicaanse reggaemuziek. Al sinds de formering in 2000 reizen deze prijswinnende muzikanten de wereld over met hun mix van dub poetry en lovers rock. Sinds de in 2014 uitgebrachte single ‘Rise Above Profanity’ is het vijftal niet meer te stoppen; hun muziek werd gebruikt in de wereldwijde reclamecampagne van Puma en dit leidde tot de release van hun eerste studioalbum, ‘Sly and Robbie presents No-Maddz!!’.

Meest recente single ‘Breadfruit And Banana’ laat zien dat de band ook maatschappelijk kritisch kan zijn, al mag dit volgens de formatie nooit ten koste gaan van de good vibrations.

Het Amsterdamse Dei.3avu is geïnspireerd door roots rock, reggae en hiphop. De zevenkoppige band heeft een bijzondere, eigenzinnige sound ontwikkeld en aarzelt ook niet om politieke- en sociale kwesties aan de kaak te stellen. Afgelopen zomer speelden de mannen onder andere op het Magneet Festival, het Kwaku Summer Festival én verzorgden zij het voorprogramma van Warrior King. Met deze ervaring op zak wordt er nu gewerkt aan een allereerste release met eigen materiaal.

 

Lees ook:Bounds of Modesty in P60
Lees ook:Reggae met Iba MaHr in P60
Lees ook:Royal Thunder in P60
Lees ook:‘Reggaetoppers’ in P60
Lees ook:Rock voices in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.