Menige ‘buiten-voorstelling’ huiskamerfestival

De dit weekend gehouden tweede editie van het Huiskamerfestival, georganiseerd door de Schouwburg Amstelveen, kijkt een succes te zijn geweest. Vijftien huiseigenaren hadden hun huiskamer beschikbaar gesteld voor een optreden.

Het publiek legde te voet of per fiets een route af die langs drie verschillende huiskamers voer voor een toneel-, muziek- en cabaretvoorstelling.

Dankzij het mooie weer was spontaan een aantal voorstellingen naar buiten verplaatst. Zaterdagavond was dit een sfeervolle setting rondom een vuurkorf en zondagmiddag in de herfstzon.

De artiesten heetten de bezoekers de ene keer persoonlijk welkom en in andere huizen wachtten zij in de badkamer of slaapkamer voor zij op mochten. Onder het genot van een kopje koffie, thee of soms een wijntje werd er in een intieme setting genoten van de optredens.

Zondagmiddag werd het festival afgesloten met een feestelijke borrel in de schouwburg. De huiseigenaren, artiesten en de bezoekers van beide dagen waren in grote getale gekomen. Muziek was er van The Sound Volunteers en ook voor een hapje en een drankje werd gezorgd.

Dominique Deutz, directeur van de schouwburg, zei in haar dankwoord dat onderzocht gaat worden of een derde editie van het Huiskamerfestival mogelijk is. De reacties van alle deelnemers waren zeer lovend en de organisatie kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op het tweede Huiskamerfestival.

 

 

Lees ook:Schouwburg met voorstellingen de wijk in
Lees ook:Weer huiskamerfestival van schouwburg
Lees ook:Weer ‘te Gekke Kerk’ festival
Lees ook:(te) Gekke Kerk Festival trok 1000 bezoekers
Lees ook:(te) Gekke Kerk festival van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.