Arthur Brown in P60

161014_ArthurBrownHij stond schouder aan schouder met The Beatles, heeft getoerd met Jimi Hendrix en veroverde de muziekwereld met zijn eigen psychedelische rock. Arthur Brown zit inmiddels in zijn vijfde decennium, maar het vuur in zijn muziek is verre van gedoofd. Wie dat wil zien en horen moet vrijdag 14 oktober (20.30 uur) naar P60 komen.

De inmiddels 74-jarige Arthur Brown is het meest bekend om zijn hitsingle ‘Fire’ uit 1968. Het nummer wordt nog steeds veel gedraaid en is gecoverd door bekende artiesten als Ozzy Osbourne, Die Krupps, The Prodigy en The Who. The Crazy World of Arthur Brown vierde in 2013 het 45-jarig jubileum van deze wereldhit met een gloednieuwe live show, inclusief de legendarische vuurhelm en theatrale rock ’n roll.

Na een tijdje in de Parijse underground scene te hebben doorgebracht, werd Arthur Brown voor het eerst bekend in het swingende Londen in 196. Hij tekende op aanraden van ‘The Who’s’ Pete Townshend al snel bij Track Records en bracht ‘Devils Grip’ uit, volgens sommigen de single die het begin van Heavy Metal betekende. Artiesten als Peter Gabriel, Alice Cooper en Bruce Dickenson noemen Arthur Brown een grote inspiratie.

Arthur’s album ‘Voices of Love’ ontving vele positieve recensies en zorgde ervoor dat hij de ‘Classic Rock Magazine Showman of the Year Award’ won. Het nieuwste album ‘Zim Zam Zim’ is inmiddels uitgekomen na een succesvolle pledge campagne, waarmee de zogenoemde ‘God of Hellfire’ ontzettend veel steun heeft ontvangen.

 

Lees ook:The Gentle Storm in P60
Lees ook:The Gentle Storm in P60
Lees ook:Programma P60
Lees ook:‘Hardste’ metal bands in P60
Lees ook:Alcest en MONO in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.