The Royal Ballet met Frankenstein in Cinema

ROH_FRANKENSTEIN_klFrankenstein, het nieuwe ballet van The Royal Ballet, is zondag 22 mei (11.00 uur) semi-live te zien in Cinema Amstelveen. Opera en ballet op het witte doek is een nieuwtje in Amstelveen.

The Royal Opera House London is te zien in Cinema Amstelveen. Mary Shelley’s meesterwerk Frankenstein wordt in mei 2016 stevig aangepakt door The Royal Ballet.

De klassieker is tot een verhalend ballet omgetoverd door één van ’s werelds grootste, choreografische talenten, Liam Scarlett. Intens en vol drama zal deze productie live in de bioscoop te zijn op woensdag 18 mei om 20:15 uur.

Deze bewerking van Frankenstein grijpt terug op de originele thema’s van Shelley’s verhaal. De bekende horrorstereotypen worden enigszins naar de achtergrond gedrongen, en Scarlett benadrukt veel meer het hart en de ziel van het oorspronkelijke drama, een verhaal dat uiteindelijk toch een liefdesverhaal is. Verteerd door verdriet, na de dood van zijn moeder, verricht Victor Frankenstein het onmogelijke en brengt de doden weer tot leven. Ontzet door zijn eigen creatie, laat Victor zijn ‘monster’ in de steek en veroordeelt het wezen tot een leven van totale eenzaamheid, een besluit dat Victor tot grote offers dwingt en waarmee hij uiteindelijk zelfs zijn leven riskeert.

Aloude thema’s

Met de dansers Laura Morera, Federico Bonelli en Steven McRae in de hoofdrollen, verbeeldt het verhaal de aloude thema’s van kameraadschap en onderling begrip, alsmede de mogelijkheden én verantwoordelijkheden van wetenschappelijke ontdekkingen. Deze wereldpremière laat geheel nieuwe muziek horen van Lowell Liebermann en fantastisch decorontwerp van Scarletts vaste decorontwerper John MacFarlane. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

Lees ook:Frankenstein in Poppentheater
Lees ook:Royal Ballet live in Cinema Amstelveen
Lees ook:The Winter’s Tale uit Royal Ballet House in Cinema
Lees ook:‘Frankenstein’ in Poppentheater
Lees ook:Ballet op het witte doek in Cinema Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.