Edwin Rutten met Mattheus Passie voor kinderen

OMrt06 GZ Mattheüs Passie_Milo Rottinghuis_PFp zondag 6 maart (15.00 uur), komt Edwin Rutten in Schouwburg Amstelveen, met samen met zangers, muzikanten en dirigent Jeroen Weierink de Mattheus Passie vertellen voor iedereen vanaf 8 jaar.

Edwin Rutten, (de enige echte ome Willem, maar ook presentator bij Radio 4 en van het Weense Nieuwjaarsconcert) heeft trouw aan de muziek, trouw aan Bach en trouw aan het verhaal, een versie van de Mattheus Passie gemaakt, speciaal voor de komende generatie Bach liefhebbers. Hij vertelt op zijn bekende beeldende wijze het verhaal aan de hand van originele muziekfragmenten.

Kinderen vanaf 8 jaar (en volwassenen) beleven tijdens deze voorstelling misschien wel hun eerste kennismaking met de Mattheus Passie.

Hoofdrolspeler in het verhaal van Rutten is natuurlijk Jezus, hier omgedoopt tot JC. Hij laat het publiek kennis maken met de sfeer van de muziek, de instrumenten, de stemmen en de koren. Hij legt uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is. De Mattheus duurt normaliter twee en een half à drie uur. Edwins versie is teruggebracht tot een uur en vijftien minuten om de volgende generatie een eerste introductie tot dit zo populaire klassieke werk te geven.

Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door diverse solisten. Jeroen Weierink dirigeert.

Na afloop is er een ‘meet the artist’ in de foyer waar groot en klein met Edwin in gesprek kunnen gaan over de voorstelling. Meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Prentenboekjesfestival in Schouwburg
Lees ook:Uitleg over de Johannes Passie in Paaskerk
Lees ook:Kinderopera ‘Stippie en Jan’ in Poppentheater
Lees ook:Winnende familevoorstelling in Poppentheater
Lees ook:The Crucifixion in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.