Sanna van Vliet met band in De Meent

Sanna van Vliet

Sanna van Vliet met haar band ‘Sannavan’ treedt vrijdag 9 oktober op in wijkcentrum De Meent aan Orion 3 (20.00 uur). Stichting Tpodium organiseert het optreden in het kader van de serie ‘4places2b’, ofwel: Jazz en Blues in de wijk. Sannavan is een Amsterdamse jazzband, die bestaat uit Sanna zelf (zang en piano), Marius Beets (bas), Ed Verhoeff (gitaar) en Marcel Serierse (drums). Allemaal bekenden in de internationale muziekwereld met een eigen carrière.

Het kwartet werd recent gevormd in 2014 toen Marius Beets en Sanna van Vliet samen besloten om een repertoirelijst te ontwikkelen die deels beïnvloed was door jazz en deels door het meer populaire genre met invloeden van Nat King Cole, Shirley Horn en Charlie Parker, maar ook Braziliaanse klanken en groovy hard-bop muziek. Toen even later Ed Verhoeff en Marcel Serierse zich bij het duo voegden was de groep SANNAVAN een feit.

Sanna van Vliet, geboren in Hilversum, begon op jonge leeftijd reeds piano te spelen. Zij volgde het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (’93), waar ze studeerde bij Judy Niemack, Rachel Gould, Jeanne Lee en Frans Elsen en studeerde af met twee majors in Jazz zang en jazz piano. Van Vliet excelleerde op vele belangrijke podia in Nederland zoals: Het North Sea Jazz Festival, The Hague Jazz Festival, Jazzpodium de Tor, Breda Jazzfestival, Het Bimhuis, Artishock en Jazzfestival Amersfoort, maar ook in heel Europa, in Thailand, Tunesië en Zuid- Korea.

Marcel Serierse is een gerenommeerd Nederlands drummer; trad op met vele bekenden zoals Bob Brookmeyer, Michel Petrucciani, Johnny Griffin, Toots Theilmans en Al Jarreau, om slechts een paar te noemen. Ed Verhoeff behoort tot de nieuwe generatie van top Jazz gitaristen van Nederland. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl met fenomenale techniek en een eigenzinnig harmonische diepte.

Marius Beets komt uit de bekende Beets-familie en deed zijn studie aan het Haags conservatorium. Hij heeft een indrukwekkende discografie met meer dan honderd opnames. Marius is een bekende gast bij de grote Nederlandse orkesten zoals het Metropole, Amsterdam Sinfonietta, Schönberg Ensemble, Skymasters en het Jazzorchestra of the Concertgebouw.

 

 

 

Lees ook:Kwartet Ben vd Dungen (sax) in De Meent
Lees ook:Nu lidmaatschap bij jazz in de wijken
Lees ook:Trio Marius vanden Brink in Villa Randwijck
Lees ook:Robert Rook Trio in De Bolder
Lees ook:Estrella Acosta met band in Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.