Mia Madre in matinee Cinema Amstelveen

mia_madre_20000290_ps_1_s-low (1)In de woensdagmatinee van Cinema Amstelveen is de film Mia Madre op 14 oktober te zien. Nu al overigens ook in de avonduren. Mia Madre van Gouden Palm winnaar Nanni Moretti (La stanza del figlio) gaat over het leven van Margherita, een succesvol filmmaakster. Haar leven komt onder hoogspanning te staan als haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur. Hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben.

Haar broer die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margetha stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven.

De natuurfilm Holland, Natuur in de Delta draait voor volwassenen in de avond en voor de jeugd in de middag. Volwassenen kunnen ook naar Everest (in 3D). De jeugd kan verder kiezen uit Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan of Hotel Transylvania 2 (in 3D). Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

 

Lees ook:l’Ávenir in Cinema Amstelveen
Lees ook:´Ja, Ik Wil!´ in Cinema Amstelveen
Lees ook:Sprakeloos in Cinema Amstelveen
Lees ook:Film ‘Kid’ in de Kruiskerk
Lees ook:Matinee op dinsdag met met Howards End

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.