Bluesband King of the World in P60

Logo P60King of the World komt 18 september (20.30 uur) weer optreden in P60. Het verhaal van de Nederlandse all-star band begint bij ras-gitarist Erwin Java (Cuby & The Blizzards). Na het overlijden van Harry ‘Cuby’ Muskee, had Erwin het lang moeilijk. Hij deed wel wat muzikale projecten, maar een échte band, dat voelde toch niet helemaal goed. Totdat drummer Fokke de Jong (Normaal) opbelde, met het idee om de allerbeste Nederlandse bluesband te beginnen.

De twee vrienden trommelden ook zanger/bassist Ruud Weber (Snowy White) en toetsenist Govert van der Kolm (o.a. Matt Schofield, Dede Priest) op en begonnen te spelen.

De klik was er meteen en inmiddels mocht King Of The World al opdraven in Vrije Geluiden (als eerste bluesband ooit), bij Derksen On The Road (die een complete aflevering aan de band wijdde) en bij Pauw en Witteman.

Ze speelden op Bluesrock Tegelen, Ribs&Blues, R&B Night Groningen en zelfs North Sea Jazz. Ze brachten inmiddels al drie prachtplaten uit: ‘Can’t Go Home’ en ‘KOTW’, en afgelopen mei verscheen ‘Live In Paradiso’.

 

 

Lees ook:Matt Schofield en John F. Klaver in P60
Lees ook:Blueslegende Matt Schofield in P60
Lees ook:Beste Engelse bluesgitarist in P60
Lees ook:Bluesconcerten in P60
Lees ook:Blues in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.