Trio JW van Delft opent jazz & blues project

JwMet het optreden van Trio Jan Willem van Delft in de Bolder (Groenhof) start aanstaande vrijdag (7 november) om 20.00 uur het project ‘Jazz & Blues’. Het gaat om die twee muzieksoorten in de diverse wijkcentra, georganiseerd door stichting Tpodium.

Van jongs af aan was Van Delft geïnspireerd door het klavier en zijn studie aan het Haags Conservatorium was een natuurlijk gevolg van zijn muzikale begeestering. Gelet op zijn godsdienstige achtergrond was het niet verwonderlijk dat hij veel inspiratie vond in de gospelmuziek en jazzy blues songs in dat genre. Hij improviseert op bekende songs, waarbij men iets meekrijgt van de oorsprong van de jazz-blues.

Zijn coach Bert van den Brink schreef over hem: “Bij de naam Jan Willem van  Delft denk ik aan integriteit, professionaliteit. Hij is breed inzetbaar en behoort tot de selecte groep van topmusici die zijn talent inzet voor zijn levensovertuiging.”

 

Samen met Mark Dekkers en Jeroen Vrolijk vormt hij het Jan Willem van Delft Trio. Dat trad meermalen op met vocalisten als Shirma Rouse, Sharon  Kips en diverse andere gospel zangers.

 

http://www.jwaymusic.nl/trio/;                          

https://www.youtube.com/watch?v=x-3bTP6tT0c      = Sharon Kips

https://www.youtube.com/watch?v=l0x6JlKdXsk      = Shirma Rouse

 

 

 

Lees ook:Vintage Jazz Sextet in de Bolder
Lees ook:Blues in Alleman
Lees ook:Shirma Rouse met ode aan Franklin in Schouwburg
Lees ook:Shirma Rouse met Dillenburg in P60
Lees ook:St. Louis Slim Band in Alleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.