Met tulp geëerd kerstcircus in schouwburg

(Foto: Piet-Hein Out)

Wintercircus Martin Hanson is vrijdag 28 december om 13.00 en 16.15 uur te zien in Schouwburg Amstelveen. Naar directrice Arlette Hanson werd onlangs een tulp genoemd. Het is een sneeuwwitte dubbele cultivar met een rode blos. Die werd ten doop gehouden op 6 december in theater De Vest te Alkmaar. Entreebewijzen voor het Wintercircus zijn 24 uur per dag online te bestellen via www.schouwburgamstelveen.nl. Bij de souvenirstand van het circus is de tulp te koop.Volgens bollenkweker Cornel van Schagen uit Bergen, die de nieuwe variëteit ontwikkelde, is de Arlette Hansen de allereerste naar een bekende circuspersoonlijkheid vernoemde tulp ter wereld. Het gebeurde omdat Wintercircus Martin Hanson dit jaar zijn miljoenste bezoeker ontvangt. Acteur Huub Stapel doopte de tulp. Niet met champagne, maar met zaagsel.Het complete internationale gezelschap van het Wintercircus, ruim 50 man, was aanwezig in hun mooiste kostuums om de unieke doopplechtigheid een extra circustintje te geven. Het is nu de tijd om bollen te planten.  

Volgens Stapel was zijn overleden vader een echte circusliefhebber. “Ik ben er dus mee opgegroeid en heb respect voor het circusvak. Dergelijke dingen doe ik niet vaak, ik zeg er vaak nee tegen. Voor het Wintercircus Martin Hanson maakte ik graag een uitzondering, vooral omdat een vakvrouw als Arlette Hanson deze eer zeker verdient met alle topshows die zij maakt”, zegt hij.

Kweker Van Schagen is een trouwe bezoeker van het wintercircus. “Razend knap dat deze vrouw elk jaar weer met ruim 50 medewerkers meer dan twee maanden door Nederland trekt om ons te vermaken”zegt hij. “Elk jaar maakt zij een gloednieuwe show met unieke acts van over de hele wereld. Dit jaar zelfs uit Taiwan. We vonden het dus de hoogste tijd eens wat terug te doen. Daarnaast levert bollenenzo.nl ook een bijdrage bij het in het zonnetje zetten van de miljoenste bezoeker.”

Lees ook:Spetterend wintercircus in schouwburg
Lees ook:Volle kerst (met circus) in Schouwburg
Lees ook:Kinderfestival in schouwburg en bioscoop
Lees ook:Beroemde schilderijen op etiketten ‘KLM-wijn’
Lees ook:Tulp naar Anton Heyboer gedoopt bij Jan Van der Togt

2 reacties op “Met tulp geëerd kerstcircus in schouwburg

  1. silver account

    Wat was het een fantastische dag vandaag. Een prachtige tulp draagt sinds vandaag mijn naam!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    Nog wel jong, maar circus vinden kinderen altijd mooi. Doen dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.