Bevrijdingsfestival trok weinig bezoek

Burgemeester bij opening. Foto: amstelveenweb.com

Een zogenoemd bevrijdingsfestival in Amstelveen, die als thema de hype ‘duurzaam’ mee kreeg, is eigenlijk een flop geworden. Royaal versluierd door weekmarkt en kermis, voltrok het zich gedurende vier uren: van 11.00 tot 15.00 uur in de Stadstuin. Dat onduidelijk was hoe laat burgemeesters Mirjam van ’t Veld – samen met een veteraan – het feest door het aansteken van een bevrijdingsvuur zou openen, trof ook amstelveen.blog.nl. Volgens de agenda van het gemeentelijke communicatieteam zou zij dat om 12.00 uur doen, maar het was al veel eerder gebeurd en wethouder Jeroen Brandes meldde om 11.15 te zijn uitgenodigd.

Het bleef rustig tijdens de vier uur bevrijdingsfestival. Er kwam weinig publiek naar de grasvlakte tussen Van Heuven Goedhartlaan en Laan van Deshima. Het vuur was door de estafette lopers van Atletiekvereniging Startbaan ‘s nachts in Wageningen opgehaald, waar destijds de vrede na Wereldoorlog 2 werd getekend. Zij overhandigden de brandende fakkel aan veteraan George Lucas, lid van het 4 en 5 mei comité Aalsmeer. Van de toespraak van de burgemeester kreeg het publiek niet veel mee, omdat de geluidsinstallatie dienst weigerde. Een Schotse doedelzakspeler speelde het Wilhelmus.

Het festival bestond uit enkele kraampjes van instellingen en bedrijven plus een uitgebreide inzending elektrische auto’s. En dat was er natuurlijk het interessante voertuig waarmee studenten van TU Delft meededen aan de Solar Challenge 2013, de energiezuinige zonneauto Nuna7S. Een attractie vormden de zingende kapsters met een kapster uit de veertiger jaren. Het was allemaal goed bedoeld, maar dat er nou massa’s mensen heen kwamen, kan niet worden gezegd. Sommige markt- en kermisbezoekers bleken niet eens te weten dat er zoiets als een bevrijdingsfestival was…

 

 

Lees ook:Proefritten elektrische auto gemeente
Lees ook:Diwali festival trok 10.000 bezoekers
Lees ook:Gemeente heeft eerste elektrische auto
Lees ook:Veteranen op het Dorpsplein
Lees ook:Vier snelladers voor elektrische auto’s

9 reacties op “Bevrijdingsfestival trok weinig bezoek

 1. ellejellens

  Ik heb het duidelijk ook helemaal gemist. Maar ik snap de relatie bevrijdingsfestival en elektrische auto’s ook niet helemaal.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tomaat

  Afgang dus.

    /   Beantwoorden  / 
 3. CeeBee

  Ergens heeft iemand bedacht om de thema’s duurzaamheid en bevrijdingsdag aan elkaar te knopen en ergens heeft iemand of meerdere iemanden gezegd dat dat een goed idee was. De reacties op diverse media lezend lijkt het erop dat gedegen evaluatie op zijn plaats is. Ik zou dan als beginstelling willen opperen: “Kun je ook te ver gaan met het door de strotten duwen van duurzaamheid?”

  Dat wordt vast een leuke discussie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   In je laatste zin maak je al duidelijk waar je staat in deze discussie.
   Ik ben gewoon van mening dat het één niets met het ander heeft te maken op zo’n dag.

     /   Beantwoorden  / 
   1. CeeBee

    Jou ontgaat de ironie maar dan ook volledig hè? En ja, ik maak ‘al’ duidelijk waar ik sta. Dat is ook precies de bedoeling.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Blijkbaar, maar ik ben ook een beetje dom hoor.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Rotary-vriendje

     Prima. Maar ik had ook niet door dat het ironisch bedoeld was.

       /   Beantwoorden  / 
    3. Tinus Trekveer

     Beiden dom dus.

       /   Beantwoorden  / 
 4. Olaf Oomes

  Volgens mij is die “de grasvlakte tussen Van Heuven Goedhartlaan en Laan van Deshima” een onder architectuur aangelegd park. Een voetbalveld is een grasvlakte Hr. Bos, dit stadspark niet. Een beetje respect mag wel hoor.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.