Tien puntenplan van D66 voor bruisend Stadplein

Catharina de Leur (D66)

Catharina de Leur (D66)

Meer groen, kiosken, kindervoorstellingen, een levend schaakbord, een speelplaats, een standbeeld, gedeeltelijk andere bestrating en vlaggenstokken. Er is weer eens nieuw pakket suggesties, het zoveelste gekomen, gekomen om eindelijk het rode Stadsplein levendiger te krijgen. Want dat bleek door de bank genomen nog steeds een verlaten vlakte. Nu kwam D66, die claimt al jaren voorstander van verlevendiging te zijn (welke raadsfractie niet trouwens?), ideeën. Een tien punten plan, om precies te zijn. D66 zegt wel trots op het plein te zijn. Maar zij mist er, zoals de meeste Amstelveners, intimiteit en gezelligheid. De tien punten ter verbetering zijn volgens fractievoorzitter Catharina de Leur mede tot stand gekomen door inbreng van inwoners.Op de hoeken moeten ronde paviljoens of kiosken komen, stelt de fractie voor. Daardoor wordt het rechthoekig vormgegeven plein gezelliger, meent D66. In de kiosken zouden bijvoorbeeld VVV, een bloemenwinkel of een filatelistenverkooppunt kunnen worden gehuisvest. Ook meer bomen, die wegens de markt in verrijdbare ronde containers moeten worden geplaatst, zouden voor verfraaiing zorgen. Aan de bakken, waarin de bomen staan, kunnen volgens D66 bankjes worden bevestigd.

Kindervoorstellingen op woensdag en zaterdag zijn een andere suggestie van de fractie, evenals het plaatsen van een standbeeld midden op het plein. Ook zou er een aan de sokkel van het standbeeld te koppelen drinkpaal moeten komen, zoals men die in zuidelijke landen vaak ziet. En in de winter zou een ijsbaan moeten komen, zoals die er al eerder was, die in de zomer door een speelplaats is te vervangen.

Een andere suggestie van D66 is een volgens haar goedkoop en simpel aan te leggen ´levend schaakbord´. Daarvoor zijn alleen wat tegels in de kleuren van een schaakbord op het plein nodig, meent De Leur. De pionnen worden dor deelnemers aan het spel gespeeld of met aanwezige stukken.

De fractie denkt verder aan LED-verlichting, aan ronde bestrating rond het standbeeld en aan vlaggenstokken in de oostelijke hoeken )met bijvoorbeeld de Nederlandse, Europese en Amstelveense vlag).

Lees ook:Stadshart saai en winkelaanbod onvolledig
Lees ook:D66: fietspad in Bos onveilig
Lees ook:CDA: Kapbeleid van Tabak blijft onbegrijpelijk
Lees ook:Knutselen in bieb Westwijk
Lees ook:D66 blij met Stadsplein-voorstellen B&W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.