Sport voor mensen met beperking op beurs

Aangepast sporten voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking krijgt aandacht tijdens de jaarlijkse Sport- en Beweegmarkt op 2 juli. Daar sluit namelijk de Special Sports Experience bij aan en zijn verschillende verenigingen met een voor die doelgroep bestemd aanbod aanwezig. Bezoekers kunnen onder andere kennis maken met zitvolleybal, rolstoeldansen en taekwondo.

Uit onderzoek blijkt dat de sportdeelname in de doelgroep nog steeds achterloopt ten opzichte van mensen zonder beperking. Eén van de oorzaken blijkt de onbekendheid met de mogelijkheden. In de regio Amstel- & Meerlanden zijn 147 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking. Het afgelopen jaar zijn er een aantal nieuwe activiteiten bijgekomen.

Van G-voetbal tot atletiek en van rolstoelbasketbal tot zitvolleybal. Er is in de regio een uitgebreid aanbod. Ook is het sinds kort mogelijk om deel te nemen aan bootcamp in Diemen, RaceRunning in Hoofddorp, CrossFit in Amstelveen, rolstoeltennis in Aalsmeer en rolstoelbadminton in Nieuw Vennep en Hoofddorp. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen onder andere mee doen met tennis in Aalsmeer of bootcamp en zumba in Hoofddorp.

Regiomedewerkers

In de provincie Noord-Holland is in elke regio een regiomedewerker actief op het gebied van aangepast sporten. Die ondersteunt onder andere verenigingen met een aangepast sportaanbod of daarmee willen beginnen en is beschikbaar voor vragen en persoonlijk sportadvies. Zie: www.aangepastsporten.info.

Voor meer informatie over aangepast sporten of de Special Sport Experience kan men contact opnemen met Wout Werker, regiomedewerker Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden, via [email protected] of 023 – 557 59 37.

 

Lees ook:Kennismaking met aangepast sporten
Lees ook:Beweegmarkt op Stadsplein
Lees ook:Sport voor autisten
Lees ook:Clinic rolstoel badminton
Lees ook:Sportmarkt op 2 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.