Boulevard of the Roses in Aalsmeer

Het fietsfeest voor het goede doel Ride for the Roses krijgt in Aalsmeer extra aandacht door de Boulevard of the Roses bij de watertoren.  De dag vóór de 18e editie van de Ride for the Roses op 6 september vindt in Aalsmeer de zogenoemde Pre-Ride plaats.

Vanuit verschillende veilingen in Nederland fietsen deelnemers dan naar Aalsmeer. Het gehele weekend is daar van alles te doen, want 5 september is ook het begin van de jaarlijkse lokale feestweek. En bij dat weekend hoort ook de ‘Boulevard of the Roses’.

Tijdens de Ride for the Roses doen diverse bedrijven en organisaties langs de route iets voor de fietsers en het publiek. Ook wordt een Run for the Rosesgeorganiseerd op de atletiekbaan.

Het gebied van de Kudelstaartseweg tussen de Zwarteweg en Beethovenlaan wordt zaterdag 5 en zondag 6 september feestelijk aangekleed en zo omgetoverd tot Boulevard for the Roses.  Met rozen, stalletjes, eten en drinken en muziek. Zaterdagmiddag om 16.15 uur worden zo’n 350 wielrenners en 500 supporters van de pre-Ride bij de watertoren welkom geheten door burgemeester Jobke Vonk-Vedder en kan er in een gezellige ambiance wat gedronken en gegeten worden. Zaterdagavond is het feest bij de watertoren en is er het jaarlijkse vuurwerkspektakel Vuur en Licht op het Water.

Mike van der Laarse van Vuur en Licht op het Water: “Op zondag 6 september, tussen 12.30 en 14.30 uur willen we de deelnemers aan de Ride een onvergetelijk gevoel bezorgen. Aan het einde van hun rit komen de wielrenners langs de watertoren over de Boulevard of the Roses, op weg naar de officiële finish in Flora Holland. Zij krijgen dan een warm Aalsmeers bad met een mooi uitzicht op de Westeinder, bloemen, muziek en gejuich. Wat wil je nog meer na 100 kilometer fietsen.”

 

De projectorganisatie is druk bezig met het promoten van de Ride for the Roses. Bij allerlei evenementen kan men haar tegen komen, zoals bij de Geraniummarkt, de Haringparty in Haarlemmermeer, Aalsmeer Flower Festival, Kudelstaart 777 en de WesteinderWaterWeek. www.ridefortheroses.nl. Inschrijven kan op www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven.

 

 

 

 

 

Lees ook:Zondag Ride for the Roses
Lees ook:Barend en Zoetemelk bij test Ride for Roses
Lees ook:Gemeentelijk team fietst 2200 euro bij elkaar in Ride for Roses
Lees ook:Dutch Flower Group voerde met AH rozenactie tegen kanker
Lees ook:Van Groeningen (CDA) enige raadslid in 100 km Ride Roses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.