Amstelveen College kampioen in nationale triathlon

Het Amstelveen College is vrijdag Nederlands kampioen scholentriathlon geworden in Almere. Daar werd de grote Holland Triathlon gehouden. Enkele leerlingen van de Amstelveense school leverden topprestaties. De wedstrijd werd mede georganiseerd onder de vlag van de KVLO-schoolsport, Mission Olympic. Daarmee was  het een Nederlands Kampioenschap dat toegankelijk was voor zowel wedstrijdsporters als recreatieve sporters.

De scholieren  moesten 380 meter zwemmen in het Weerwater in Almere Stad, 18 kilometer fietsen en 4,2 kilometer hardlopen. Aan de wedstrijd deden 74 leerlingen mee van het Amstelveen College. Zij zitten in de sportklassen van leerjaar 2 of volgen in 5 havo of 6 vwo het vak Bewegen, Sport en Maatschappij.

Bij de jongens onderbouw werd Davy Heijsteeg eerste in een eindtijd van 56 minuten en 25 seconden. Susan Goossens werd derde bij de meisjes bovenbouw in een totaaltijd van 1 uur, 10 minuten en 30 seconden.  Aan het einde van alle prijsuitreikingen bleek dat het Amstelveen College de scholenprijs mee naar huis kon nemen.

 

Lees ook:AC-leerlingen nu makkelijker naar ALO
Lees ook:Amstelveen College nu Business School
Lees ook:Amstelveen College slechtst volgens Elsevier
Lees ook:Fietsendieven aangehouden
Lees ook:Drie sportevenementen rond opening De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.