Marion Post: ‘Blij dat er een Peter Postbaan kwam’

wielerbaanamstelveenheetnuoffcieelpeterpostbaan_1amstelveen[1]Er waren veel bekende wielrenners en andere bekende Nederlanders gekomen. Sportwethouder Levie onthulde donderdag samen met Marion Post de Peter Postbaan, die wielerbaan tussen Start- en Beneluxbaan, bij het onderkomen van de Wieler en Toer Club (WTC) ‘de Amstel’. Marion is de weduwe van een van Nederlands grootste renners en ploegleiders. Het evenement was georganiseerd op initiatief van journalist en sportfanaat Hans de Bie. Behalve het straatnaambord onthulde Marion, Levie en wielrenner Henk Lubberding (die in een lange toespraak onder meer de grote verdiensten van Peter Post belichtte) ook een plaquette ter nagedachtenis aan de Amstelveense wielerkoning.

Het was eigenlijk eerst gepland als een bescheiden feestje. “Maar het is een grote reünie geworden”, zei Levie. “Niet voor niets natuurlijk, want Peter Post was een van de grote wielericonen van dit land.” Levie wees er op dat een in 1964 door Post gevestigd record op de race Parijs-Roubais nog nooit is gebroken en nog steeds zijn naam staat.

Ook als ploegleider in onder meer de Tour de France viel Post op. “Bij mijn weten das hij de eerste die ervoor zorgde dat alle renners ordentelijk werden beloond”, zei Levie.

Waarom eigenlijk geen straat of laan naar hem genoemd? Levie: “Naar iemand met zulke verdiensten, moet je iets vernoemen dat dicht bij de wielersport ligt.” Vandaar dus het wielercircuit bij WTC ‘De Amstel’ (250 ledem). Volgend jaar worden ook de Peter Post voorjaarsraces voor het eerst gehouden.

Marion Post toonde zich ingenomen met de vernoeming en dankte Hans de Bie voor diens initiatief, de gemeente en John Levie. “Ik ben blij dat er een Peter Postbaan in Amstelveen is gekomen.”

Lees ook:Peter Postbaan als eerbetoon aan profwielrenner
Lees ook:Peter Postbaan 4 juli onthuld
Lees ook:Deel stad afgezet voor Giro d’Italia op 10 mei
Lees ook:Zijn ballon kwam het verst
Lees ook:Oude Bankrashal gaat weer open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.