Weer succesvol weekend voor DVH

Opnieuw boekte honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollander (DVH) dit weekend succes. Het eerste herenteam softbal was al zeker van de eerste plek na de reguliere competitie. Dat leverde het thuisvoordeel op in de Holland Series, die volgende week zaterdag (6 oktober) om 14.00 uur beginnen. Als generale repetitie werd dit weekend het uitgeschakelde Spikes in Spijkenisse op een 2-10 en een 2-12 nederlaag getrakteerd. Dames softbal 1 presteerde helaas weer eens minder in de ‘best of five’ serie wedstrijden om lijfsbehoud in de overgangsklasse. Onze Gezellen uit Haarlem bleek met 0-2 en 3-4 toch te sterk, waardoor DVH dus op de rand van degradatie staat. Volgende week zaterdag, ook om 14.00 uur, het vervolg in Haarlem. Nog een misstap kunnen de dames uit Amstelveen zich niet meer veroorloven.Zondag ontving honkbal 1 mede promotiekandidaat OVVO uit Amsterdam, om onderling uit te maken wie er met kampioen Zuidvogels mee mag promoveren naar de landelijke tweede klasse. Enig wapenfeit van OVVO bleek een 0-1 voorsprong in de eerste slagbeurt te zijn, want daarna was het alleen nog maar DVH wat de klok sloeg. Via 9-1 in de gelijkmakende eerste slagbeurt werd soepel in 7 innings met 20-6 gewonnen. Homeruns van Franklin van Willigenburg, Patrick Schuchard en Matthew Scholten waren tekenend voor het slaggeweld van DVH. De tweede promotie in twee jaar tijd voor het nog behoorlijk jonge team.

De topsport junioren deden in Alkmaar ook goede zaken. Door winstpartijen op Centrals uit de Bilt en Onze Gezellen uit Haarlem, kan een plek in de play-offs voor het landskampioenschap de meiden bijna niet meer ontgaan. Een thuiswedstrijd tegen hekkesluiter Victrix uit Alkmaar moet het ticket voor de play-offs veilig stellen.

Lees ook:Sterk weekend voor DVH honk- en softbal
Lees ook:Averij voor softballers DVH, winst voor honkballers
Lees ook:DVH slaat terug na teleurstellend vorig weekend
Lees ook:DVH honkballers blijven winnen, softbalsters verliezen
Lees ook:DVH-vrouwen blijven verliezen

Eén reactie op “Weer succesvol weekend voor DVH

  1. Willem van Oostvoorrn

    De topsportjunioren waren na zondag al als 2e geplaatst voor de NK-finaleronde; de wedstrijd tegen Alcmaria was daar niet meer voor nodig. Twins is als eerste in de poule geëindigd. Aaanstaande zondag speelt DVH de halve finale om 10.00 uur tegen HCAW, op het Fanny Blankers-Koen sportpark, bij Almere. Finale om 16.00.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.