‘Zevenklapper’ voor Van Zijderveld in Limburg

Hoewel wegens het ontbreken van drie belangrijke basisspelers rekening was gehouden met verlies, won het eerste team van badmintonvereniging Van Zijderveld Amstelveen zaterdag ( 5 november) de uitwedstrijd tegen het Limburgse Kembit Roosterse BC in Roosteren met 1-7. De ontberekende spelers waren Lester Oey, Robin Tabeling en Monique van der Wouden.
Na de dubbel- en enkelspelen was de stand 1-5, omdat de winst van het mannen dubbel van Joris van Soerland/Norbert van Barneveld, de twee mannensingles van Justin Teeuwen en Virgil Soeroredjo en de twee vrouwenenkelspelen van Linda Chen en Alida Chen voor de Amstelveense ploeg was. Alleen het vrouwen dubbel van Georgy van Soerland/Elisa Piek ging in drie games verloren. In de twee wedstrijdafsluitende mixen trokken de gelegenheidsdubbels Norbert van Barneveld/Elisa Piek en Joris van Soerland/Georgy van Soerland beiden in drie spannende games aan het langste eind.Trainer/coach Rob van Zijderveld was meegereisd naar Roosteren om samen met zijn spelers Joris en Georgy van Soerland, Norbert van Barneveld, Virgil Soeroredjo, Alida & Linda Chen, Elisa Piek en Justin Teeuwen er alles aan te doen wat mogelijk was om met het ‘incomplete’ team zo hoog mogelijk te scoren. Die opzet lukte. Ondanks de vijf drie-gamers, allen zéér spannende partijen, werd de wedstrijd door Van Zijderveld uiteindelijk met een mooie overwinning afgesloten.Na negen speelronden staat Van Zijderveld halverwege de competitie op plek 5 van de ranglijst. In het weekeinde van 19 en 20 november wordt er in de eredivisie een zogenaamde dubbelweekend afgewerkt. De Amstelveners gaan dan eerst op bezoek bij Van Zundert Velo in Wateringen, waarna zij de volgende middag in de eigen De Meerkamp de ‘Keistad-bewoners’ van BC Amersfoort ontvangen.

Individuele uitslagen: MD: Dubbelman/Nottelman – Van Barneveld/Van Soerland 17-21 18-21; VD: Hoedemakers/Haan – Van Soerland-Trouerbach/Piek 18-21 21-10 21-6; ME2: Nieman – Teeuwen 15-7 opgave Nieland; VE2: Hoeve – A. Chen 21-14 17-21 17-21; VE1: Gabriel – L. Chen 20-22 21-17 18-21; ME1: Vermeesch – Soeroredjo 12-21 21-23; GD2: Dubbelman/Haan – Van Barneveld/Piek 19-21 21-18 18-21; GD1: Nottelman/Hoedemakers – Van Soerland/Van Soerland-Trouerbach 21-19 17-21 19-21.

Lees ook:Van Zijderveld speelt gelijk tegen Dekker Almere
Lees ook:Badminton: Nederlaag voor Van Zijderveld in Limburg
Lees ook:Van Zijderveld te sterk voor DKC
Lees ook:Van Zijderveld blijft verliezen
Lees ook:Gelijkspel in eredivisie voor Van Zijderveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.