Stichting Sportpromotie Amstelveen (SPA) stopt

Stichting Sportpromotie Amstelveen (SPA) stopt er na tien jaar mee. Zij heeft adviseerde en ondersteunde financieel sportevenementen. De nieuwe Stichting Topsport Amstelveen (STAV) neemt het stokje over. Die is sinds vorig jaar actief in het ondersteunen van talentontwikkeling het bevorderen van topsport en breedtesport. SPA neemt afscheid tijdens met de laatste door haar georganiseerde studiedag over talentontwikkeling. Daarover wordt binnenkort meer bekend gemaakt. Maar zij beschouwd ook beach event, dat van 3 tot en met 6 juli weer in het Stadshart wordt gehouden, als een afscheidsevenement.Op het dan met zand tot strand  omgetoverde Stadsplein wordt een volleybaltoernooi gehouden, waar toppers, talenten en breedtesporters hun kunsten vertonen. Sportclubs presenteren zich zaterdag 3 juli tijdens de verenigingsmarkt met kraampjes, clinics en demonstraties. Het meerdaagse beach event is mede te danken aan het besluit van het SPA-bestuur de organisatie ervan fors financieel te steunen.

Lees ook:Overeenkomst subsidie STAV aan AV Startbaan getekend
Lees ook:Sportmarkt op Stadsplein druk bezocht
Lees ook:Weer Mega Beach op Stadsplein
Lees ook:Genomineerden voor Raboprijs sporttalenten
Lees ook:Stichting Topsport zet zich in voor doorstart TVCA

Eén reactie op “Stichting Sportpromotie Amstelveen (SPA) stopt

  1. Rob Nijkamp

    Een mooi gegeven deze uitgangspunten;
    De nieuwe Stichting Topsport Amstelveen (STAV) neemt het stokje over. Die is sinds vorig jaar actief in het ondersteunen van talentontwikkeling het bevorderen van topsport en breedtesport.
    Maar stel dat je leerling bent van het HWC, wat is dan het beleid op basis van 2 voorbeelden:
    1. Je kunt hartstikke goed voetballen, staat gemiddeld een 8 bent uitenodigd voor deelname aan het EK jonger dan 17 en het HWC zegt opeens, daar zijn we het niet mee eens en alle voorliggende afspraken en tegemoetkomingen bestaan niet meer;
    2. Je kunt hartstikke goed voetballen, wordt door de BVO Utrecht iedere dag opgehaald om dit verder te verwezenlijken. Medewerking van school, HWC, is nul komma nul en je verdwijnt van school.
    Waar hebben we het dan over? Scoren op basis van BETA prima en in de krant, maar beoogd en bedoeld topsport afserveren? Maak dit duidelijk en communiceer dit ook duidelijk. Uitkomst nu is gemeente versus onderwijs ten opzichte van topsport.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.