Huldiging sportkampioenen en stimuleringsprijs jong talent

Joss Tabak
Joss Tabak

De jaarlijkse gemeentelijke huldiging van de Amstelveense sportkampioenen wordt gehouden op donderdag 21 januari (19.00 uur) in het congrescentrum (Stadshart). Daar worden de Rabo talentprijzen uitgereikt en beloont de gemeente de door wethouder Joss Tabak bekend te maken sportvereniging van het jaar. Genomineerde verenigingen zijn: Tennisvereniging LTC Amstelland, Wielervereniging WTC de Amstel en Badmintonvereniging Van Zijderveld. De gemeente zet verder samen met het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Topsport Amstelveen ( STAV ) in totaal 59 (inter)nationale kampioenen in de schijnwerpers, zowel individuele sporters als teams in 15 verschillende takken van sport.

Een jury van (oud) topsporters nomineerde uit 29 door het Voortgezet Onderwijs en verenigingen aangereikte talenten de volgende sporters voor de  Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent 2009: Yanaika Holst (trampolinespringen); Robin de Kruijf (volleybal), Alida Chen (badminton); Kira Toussaint (zwemmen) bij de meisjes en Guido Spooren (volleybal), Fabian Sporkslede (voetbal), Gino Engelhardt (karate) en Kevin Hooijman (handbal) bij de jongens. Voorzitter Mart Pfeiffer, directeur van de Rabobank zal de prijswinnaars bekend maken.

Tijdens de bijeenkomst laat Nederlands Kampioen Streetdance “Dance A Holics” van Buenting Sport en Sauna zijn winnende dans zien. Die formatie verzorgt ook de opening van de huldiging. Solid Ground Movement geeft een breakdance optreden. De presentatie is in handen van Mathijs Groenewoud, sportpresentator RTV Noord Holland.

Lees ook:Wielervereniging De Amstel sportclub van het jaar
Lees ook:Huldiging Amstelveense sportkampioenen
Lees ook:Huldiging sportkampioenen
Lees ook:Sportmarkt op het Stadsplein
Lees ook:Genomineerden voor Raboprijs sporttalenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.