Van Zijderveld wint royaal van Duinwijck

Het eerste team van badmintonvereniging Van Zijderveld versloeg in de eredivisie het Haarlemse Duinwijck met 6-2.  Het was een thuiswedstrijd voor de Amstelveners, gespeeld in De Meerkamp. Net als in de uitwedstrijd startte Van Zijderveld met winst in de dubbelspelen. Door de afwezigheid van dubbelspecialist Jorrit de Ruiter moest Lester Oey met Dave Khodabux bij de mannen spelen tegen Jacco Arends en Koen Ridder. Het Van Zijderveld-duo won in drie games met 1-0.  Samantha Barning en Iris Tabeling speelden op de tweede baan het vrouwendubbelspel tegen Selena Piek en Eva Krab en wonnen met 2-0.Het tweede mannenenkelspel speelde Jamie van Hooijdonk tegen de sterke Erik Meijs. Jamie is op de baan een échte vechter en won in twee games (21-15 en 21-16) met 3-0.  Iris Tabeling liep in het begin van het tweede vrouwenenkelspel tegen Soraya de Visch Eijbergen snel achter de feiten aan. Zij verloor de eerste game (12-21), maar stelde in de tweede orde op zaken. Zij won met 21-13. De laatste game kon haar tegenstandster Iris niet meer bijbenen: 21-7.  De tussenstand gaf een riante voorsprong op het scorebord van 4-0 voor Van Zijderveld Amstelveen.

In het eerste mannenenkelspel, Lester Oey tegen Koen Ridder, won Lester met: 5-0. Tegelijk kwam Yik Man Wong in het eerste vrouwenenkelspel uit tegen Akvile Stapusaityte. Yik Man had het van begin af aan zwaar en verloor haar eerste game. Maar, Met hard werken en de mentaliteit niet te willen verliezen sleepte zij de tweede game binnen. De derde game was een kopie van de tweede en daarmee won Yik Man uiteindelijk met 6-0!

 In het tweede gemengd dubbelspel kwamen Joris en Georgy van Soerland uit tegen Chris Bruil en Eva Krab. Afwisselend spel van beide kanten en mooie geplaatste slagen. Joris en Georgy verloren snel de eerste game, wonnen de tweede game en verloren de derde weer. Het eerste gemengd dubbelspel werd gespeeld door Dave Khodabux en Samantha Barning tegen Jacco Arends en Selena Piek. Duinwijck won in twee games: 19-21 en 13-21.

Lees ook:Van Zijderveld (badminton) verloor van Amersfoort
Lees ook:Van Zijderveld wint fors in badmintoncompetitie
Lees ook:Van Zijderveld wint royaal eerste uitwedstrijd 2010
Lees ook:Van Zijderveld wint opnieuw van Invictus
Lees ook:Van Zijderveld wint in Wageningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.