Meer geld sportclubs volgens Tabak ‘onbetaalbaar’

D66 heeft in het debat over de begropting 2007 donderdagavond (9 november) haar motie om meer geld voor sportclubs los te krijgen ingetrokken. Zij wilde dat bij grote investeringen door de verenigingen bij voorbaar eenderde van de kosten voor rekening van de gemeente komt. Hetzelfde bedrag zou dan van sponsors moeten komen en nog eens een derde van de club zelf.

Tabak zag daar niets in. Zij wil liever per geval bezien wat er mogelijk en nodig is en niet de creativiteit van de verenigingen indammen door structureel met geld te wapperen.

Een door D66, met steun van GroenLinks, ingediende motie ter beteugeling van het energieverbruik door scholen werd wel door een meerderheis van de raad aangenomen. VVD, ChristenUnie en OCA stemden tegen. De motie voorziet er in dat bij nieuwe scholen steeds een aparte paragraaf aan energiebesparende maatregelen wordn besteed. De gemeenteraad moet inzicht krijgen in de effecten daarvan.

Lees ook:Raad wil armoede schoolkinderen bestrijden
Lees ook:Raad tegen reserveren geld voor meerkosten gehandicapten
Lees ook:Raad: onderzoek NTC-verkeer onnodig
Lees ook:‘Charitatief geld’ uit raadsmotie wordt eindelijk uitbetaald
Lees ook:CDA: extra leerplichtambtenaar nodig voor aanpak schoolverzuim

2 reacties op “Meer geld sportclubs volgens Tabak ‘onbetaalbaar’

  1. Bernard Aris

    Als oud-inwoner van Amstelveen (1959-’64 op de Prunuslaan) die toen op de nieuwe Albert Schweitzerschool zat, steun ik mijn partijgenoten in dit voorstel!

      /   Beantwoorden  / 
  2. David de Jong

    Ter aanvulling: BBA heeft het voorstel omtrent de sportclubs van harte ondersteunt. In het verleden hebben we soortgelijke voorstellen gedaan….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.