Raad buigt zich in geheim over PMA-rapport

Hoewel tot nu toe geen enkel lid van de gemeenteraad in het openbaar er ook maar iets over heeft gezegd, blijkt nu een aantal raadsleden in het geheim alsnog te spreken over een rapport van de Participatieraad Minima Amstelveen (PMA), die door B&W is opgeheven. Het rapport bevatte kritiek op de manier waarop ambtelijk met bijstandsgerechtigden wordt omgesprongen en werd een van de oorzaken van de opheffing.

B&W zeiden zich totaal niet in het rapport te herkennen. Ook interne strubbelingen bij de PMA, een adviesorgaan van het college, en de wens één cliëntenraad voor alle terreinen van het sociale domein er op na te houden, waren volgens het gemeentebestuur redenen om PMA de laan uit te sturen. Als vrijwilligersorganisatie blijft die overigens onder een andere naam (VMA) cliënten nog wel bijstaan.

Volgens een stuk van SP-raadslid Marina Casadei in Het Parool heeft de geheimzinnigheid van de raadsleden die zich na talloze maanden over het rapport buigen te maken met privacy van de daarin voorkomende cliënten. Het is overigens maar één van de onderwerpen die door de raad achter gesloten deuren wordt behandeld. Zo gaat het ook met toerisme, ICT en talloze andere terreinen. In feite wordt er meer in het geheim dan in het openbaar besproken.

Te verwachten is niet dat er publiekelijk – in lijn met het PMA-rapport – een kritisch geluid uit de zoveelste achterkamer van de gemeenteraad komt, omdat de meerderheid daar wordt gevormd door vertegenwoordigers van de coalitie, die ook in de raad de meeste stemmen heeft, de rijen gebruikelijk sluit en B&W steunt.

 

Lees ook:‘Metropool bureaucratische verschrikking’
Lees ook:Als speciale gast vergadering gemeenteraad bijwonen
Lees ook:Praten met raadsleden over nieuw beleid ophalen huisvuil
Lees ook:Fracties willen snel opheldering over Stadshart
Lees ook:Raad gaat door met slecht bezochte sessies met inwoners

13 reacties op “Raad buigt zich in geheim over PMA-rapport

 1. F. Wijlens

  Vijfeneenhalf jaar geleden had ik een ernstig ongeluk en nu heb ik twee metalen plaatjes om mijn schedel. In het ziekenhuis had ik een soort randpsychose en later heb ik mij laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis, dit daar ik treinstations en dergelijke begon te mijden. Binnen ongeveer een maand ging het iets beter en moest ik weer vertrekken omdat je anders je bijstandsuitkering verliest en voor je het weet zit je ernstig in de schulden en verlies je je woning. Toendertijd moest ik vanwege veranderd beleid mijn woning verlaten en op het nippertje kon ik een nieuwe woning vinden. Echter, ik had zo een puinhoop van mijn financiën gemaakt dat ik de borg en eerste maand huur niet kon betalen. Nu heeft het WMO-loket daar een regeling voor. Wat bleek: je kan die regeling pas aanvragen als je het getekende huurcontract kan overleggen. Dat huurcontract mag je pas tekenen en krijg je pas mee als je betaald hebt. Er was met niemand over dit te praten en uiteindelijk heb ik mijn vader gevraagd het voor te schieten. De aanvraag bij de gemeente werd afgewezen met als reden dat als je het hebt kunnen lenen, dat de gemeente dan niet helpt. Later vertelde mijn vader mij aan de telefoon dat ik het mocht houden. Alleen, tegelijkertijd bereiken mij berichten dat de gemeente een persoon vanwege verdacht van fraude een half jaar heeft laten afluisteren. Daar ik bij de gemeente had aangegeven dat het een lening betrof, als ik mijn vaders aanbod had aanvaardt, dan zou ik mij stande pede strafbaar maken en de uitkering met een boeten van 100% over een periode van een jaar eventueel moeten terug betalen. “je mag het houden”"nee pap ik wil mij niet strafbaar maken”"waar maak je je druk om” etc etc.

  Tegelijkertijd was ik met een paar projecten bezig waarvan ik zeggen moet dat die mij emotioneel nogal uitgeput hebben. Wisten de mensen dat communicatie onderschept kan worden? Wisten de mensen dat de Nederlandse overheid meer afluistert dan welke andere overheid ter wereld? Wisten de mensen dat als je je zelf in de kaart speelt dat je er dan met zeer hoge waarschijnlijkheid op kan rekenen dat dat met jou ook gebeurd? Wisten de mensen dat ik een tijdje gelden vijf minuten met mijn moeder belde en dat ik een tijdje later in het parlement door dhr. Wilders werd geciteerd uit dat gesprek. Wisten de mensen dat ik bij Buitenhof door mr. Naftaniel himself werd geciteerd uit vertrouwelijke dossiers bij de politie? Wisten de mensen dat er een vervelende vrouw van Groenlinks is die mij poogde te chanteren met informatie uit een mailtje van mij met een forensisch psycholoog waar ik kort in behandeling was? Wisten de mensen dat ik tientallen voorbeelden kan geven en dat ik hier zeer grondig overspannen van wordt? Wisten de mensen dat ik niet de hoer van de Nederlandse overheid ben? Welnu, hierbij wens ik mede te delen dat ik niets meer met de (semi)overheid te maken wil hebben en dat ik vanaf heden geen rekeningen meer ga betalen van Menzis of Eigen Haard en dat de belastingdienst alle toeslagen kan stoppen op een plek waar de zon niet schijnt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Allochtoon

   “Alleen, tegelijkertijd bereiken mij berichten dat de gemeente een persoon vanwege verdacht van fraude een half jaar heeft laten afluisteren.”

   En dat was een frauduleuse extreme linkse socialist, denk ik. Van anderen kan ik mij zoiets niet voorstellen.

   Voor de rest een sterk verhaal, en ik voel met u mee.

     /   Beantwoorden  / 
 2. F. Wijlens

  Wisten de mensen dat ik een tijdje geleden een mailtje stuurde naar Elsevier naar aanleiding van een column van dhr. Ellian. Wisten de mensen dat ÉÉN dag later letterlijk geciteerd werd door de Duitse Bondskanselier en President, LIVE op diverse journaals. Wisten de mensen dat ik tegenwoordig door de presidenten van China, Rusland en Amerika wordt geciteerd. Dit al jaren lang, zijn die mensen stom of zoiets, kunnen ze niet zelfstandig nadenken of zo? Wat een kneuzen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Elias

  Of al die door u genoemde mensen komen los van u tot dezelfde conclusie. Waar gaat het trouwens over? Niet over Amstelveen waarvoor deze site is, denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frank

  Het valt wel op dat vele problematische onderwerpen in de achterkamertjes worden behandeld. Dit voedt enkel het wantrouwen. Jammer!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias

   Dat beeld proberen sommige partijen alleen weg te poetsen in verkiezingstijd, als zij heel even de kiezers nodig hebben,die daarna vier jaar lang geacht worden te zwijgen en volledig te vertrouwen op de politieke elite.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Juist Elias, maar dat is toch niet nieuw?

    Gelukkig gaat daar verandering in komen dankzij Baudet. Die joviale zeer doorgeleerde muzikale heer gaat groter worden dan die schreeuwer Wilders.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerrit

     Baudet, die alles vergeet?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Kaas

      Ach , hier heb je ook wethouders die hun tablets vergeten.

        /  
     2. PeterPC

      Zoals?

        /  
 5. Rode Paprika

  Kort van memorie PC? De heer Brandes heeft ooit zijn tablet laten slingeren, wie weet op één van die rotondes uit zijn SUV gevlogen….

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Nee hoor RP, die was gestolen omdat de beveiliging niet oplette. Heb ik mij uit linkse hoek laten vertellen.

   En ja dat is zeer betrouwbaar.

   Maar gezien het feit dat jij zoveel 5de kolonners op het gemeentehuis hebt rondlopen, zou je dat best wel wat meer kunnen nuanceren. Dat is toch wat jij met je linkse rakkers altijd wilt? Transparantie, vreedzaam, verbinding etc.?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kaas

    Hoe weet je dat? Of heb jij dat ding gejat?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.