Hulp kinderen verslaafde ouders

Binnenkort starten in Haarlem weer ondersteuningsgroepen voor kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen (KOPP/KVO). Zo’n groep jongeren van 16 jaar en ouder  volgt 8 bijeenkomsten op doordeweekse dagen, na school. Die beginnen op 8 september en worden gehouden op woensdagen van 15.00 tot 16.30 uur.

Als vader en/of moeder een verslavingsprobleem heeft, of een psychisch probleem, worden kinderen thuis vaak met stresssituaties geconfronteerd. Met een ander hierover praten is voor de meeste kinderen moeilijk. Ze denken vaak dat zij de enige zijn in een dergelijke situatie en schamen zich dikwijls. Uit onderzoek is echter gebleken dat praten helpt.

In elke bijeenkomst staat een bepaald thema centraal. In deze groepen ervaren de kinderen dat ze niet de enige zijn met een ouder of ouders met psychische en/of verslavingsproblemen en kunnen ze steun vinden bij elkaar. Naast praten met elkaar worden de bijeenkomsten ingevuld met leuke activiteiten. De bijeenkomsten worden gehouden bij Kenter Jeugdhulp in Haarlem

Voor meer informatie en aanmelding: Kenter jeugdhulp: 023-5187500 of mail [email protected]. Brijder jeugd: 06-20943543 of mail [email protected]

 

Lees ook:Informatie voor ouders verslaafde kinderen
Lees ook:Steunavond voor ouders verslaafde kinderen
Lees ook:Informatiebijeenkomsten over drugsverslaving jongeren
Lees ook:Weer meeting voor ouders van verslaafden
Lees ook:Informatie over omgaan met alcoholisten

2 reacties op “Hulp kinderen verslaafde ouders

 1. Ceaucescue

  Praten helpt natuurlijk altijd in dit soort gevallen, maar ik heb ook vele malen gezien dat hulpinstanties het principe van pappen en nathouden toepassen. Zelf meegemaakt In 1 geval al jaren terug, had een moeder die ernstig drugsverslaafd was, al een paar maal, de aanzegging gehad, dat ze af moest kicken, anders zou ze haar kind kwijt raken. Ma ging gewoon door, totdat het kind (12 jaar!!!!) zelf een shot nam en in het ziekenhuis terecht kwam. Na 4 weken zat ze weer bij ma. En dit soort gevallen heb ik meerdere malen mee gemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Jeetje.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.