Gemeente betaalt bijna 2,5 ton voor inventaris Cardanus

cardanus_oranje_blauw transparant 5x6B&W hebben ruim € 235 duizend over gemaakt aan de in liquidatie verkerende welzijnsstichting Cardanus. Dat bedrag wordt, na taxatie, betaald voor de inventaris van de diverse wijkcentra. Cardanus heeft het geld hard nodig voor een aanvulling op de WW-uitkering van ontslagen medewerkers. Hoewel de gemeenteraad nog formeel over de transactie moet beslissen, liet burgemeester Fred de Graaf namens het college van B&W weten dat het geld al is overgemaakt.

De ontslagen bij Cardanus hang samen met de komst van de nieuwe welzijnsorganisatie AanZ Amstelveen, waarin Vita Welzijn en Advies en Participe participeren. Die laatste organisatie beheert de van de gemeente gehuurde wijkcentra, waarin de inventaris eigendom was van Cardanus.

Dat moest dus nog even worden geregeld. De offerte van AanZ – een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid – viel 127 duizend euro goedkoper uit dan de bij de gemeente beschikbare 1.4 miljoen. Maar daar komt dus nu wel de investering van enkele tonnen door de gemeente bij.

Bij de selectieprocedure is bepaald dat de gemeente de wijkcentra inclusief de inventaris zou aanbieden, laat de burgemeester nu aan de raad weten. Een taxateur bepaalde de waarde en die werd Cardanus geboden. In december was de raad van die gang van zaken al op de hoogte gesteld via een notitie over de ontwikkelingen in de algemene reserve en de begroting. In februari zou er een uitgewerkt voorstel komen, maar Cardanus zit om geld te springen, sinds de gemeente zich van die stichting los maakte. Daarom is het geld dus vast overgemaakt, hoewel de raad nu pas in maart over de aankoop van de inventaris  beslist. Het geld komt uit de algemene reserve.

 

Lees ook:Gemeente bezorgd over overname medewerkers Cardanus
Lees ook:Gemeente betaalt Cardanus 123 mille ‘frictiekosten’
Lees ook:Raat wil opheldering over overname personeel Cardanus
Lees ook:Gemeente geeft Cardanus schadevergoeding jongerenwerk
Lees ook:Nieuwe organisatie gaat wijkcentra en welzijn runnen

Eén reactie op “Gemeente betaalt bijna 2,5 ton voor inventaris Cardanus

  1. gerben

    Onnderwerp nummer 1 op agenda Rekenkamer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.