Wethouder mee met boodschappenbus

Wethouder Herbert Raat (VVD) liet zich begin deze week weer eens van zijn sociale kant zien. Op uitnodiging van Brentano en de 103-jarige mevrouw Van Houten, reed hij mee  met de BoodschappenPlusBus. Samen met 15 ouderen en vrijwilligers ging hij boodschappen doen bij winkelcentrum Groenhof. Volgens Raat meldde een van de dames dat het een voorrecht is in Amstelveen oud te worden. Dankzij vrijwilligers en de chauffeur van de bus, plus een begeleidster, is zij niet zo aan huis gekluisterd, vertelde ze. “Ik heb met eigen ogen gezien dat de gemeentelijke subsidie hier zeer goed wordt besteed”, zegt Raat.

De BoodschappenPlusBus biedt zelfstandig wonende ouderen begeleiding en vervoer naar winkels. Dit gebeurt meestal in groepsverband. Ook worden er wekelijks uitjes georganiseerd. Met een busje worden de mensen opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Er gaan altijd 2 begeleiders mee om te helpen. In de bus is plaats voor rollators.

Het winkelen kost € 3,50 (met een Amstelveenpas € 2,00). De kosten voor de dagtochten en andere activiteiten zijn wisselend.  De BoodschappenPlusBus is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur-13.00 uur. Telefoonnummer: 020-3450295 E-mail: [email protected]

Lees ook:Koops op stap met boodschappenbus
Lees ook:Wandelen met Belbus in Bos
Lees ook:Wethouder Yeter Tan mee met boodschappenbus
Lees ook:Busje komt zo…
Lees ook:CDA wil subsidie voor boodschappenbus

3 reacties op “Wethouder mee met boodschappenbus

  1. vitriooltje

    En weer een foto van superbink!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    In de koptekst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.