Bedrijf Markit werkt samen met Rode Kruis

PrintHet in de internationale financiële sector werkzame bedrijf Markit gaat samenwerken met de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. De start daarvan werd dinsdag gemarkeerd door de aanbieding van een cheque van € 1500 door Bart van Praag van Markit aan bestuurslid Hans Bemelmans van het Rode Kruis. Dat gebeurde in verband met de landelijke collecteweek voor het Rode Kruis.  Bemelmans schreef voor het bestuur van het lokale Rode Kruis een notitie over Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO), om een plan te ontwikkelen voor meer samenwerking met het bedrijfsleven en daaraan niet primair zls sponsoren geld te vragen. “Bedrijven kunnen hun mensen, middelen of deskundigheid inzetten, al dan niet in ruil voor een tegenprestatie van het Rode Kruis”, zegt hij. Markit besloot ongeveer gelijktijdig zijn betrokkenheid bij de samenleving te vergroten door het personeel de mogelijkheid te bieden onder werktijd een aantal uren vrijwilligerswerk te doen.

Volgens Bemelmans waren maat een paar gesprekken nodig om samen te werken. Zowel het Rode Kruis Amstelveen als Markit ziet voldoende perspectieven om samen in de komende jaren mooie projecten uit te voeren en kwetsbare groepen in de maatschappij te helpen. Van Praag was namens de Social Committee bij Markit de drijvende kracht achter de contacten met het Rode Kruis Amstelveen. Daarom was hij het ook die de cheque overhandigde die de medewerkers met allerlei acties hebben opgehaald.

De afdeling Amstelveen van het Nederlandse Rode Kruis voert al meer dan 77 jaar, samen met 150 vrijwilligers, diverse activiteiten uit in Amstelveen. Zoals de bijzondere vakanties, wandelprojecten, de creatieve groep, EHBO cursussen en inzetten, de telefooncirkel en rolstoelfietsen.

Wie is geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te werken kan zich aanmelden bij via 020-6414499 of langskomen aan het Hueseplein 16. Het Rode Kruis is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Reageren per e-mail kan ook: [email protected].

 

 

Lees ook:Burgemeester en wethouden bij Rode Kruis
Lees ook:Rode Kruis zoekt creatieve vrouwen
Lees ook:Inbraak in Rode Kruis gebouw
Lees ook:Maatschappelijke stagiairs HWC bij burgemeester
Lees ook:Nieuw bestuur Rode Kruis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.