Rol van Cardanus lijkt ook in wijk volgend jaar uitgespeeld

Jaqueline Koops

De afgeslankte organisatie Cardanus verliest het beheer over de wijkcentra. B&W daarvoor exclusief in zee met Amstelveens Sportbedrijf (SAS). Hoewel zij zeggen meer marktwerking in welzijnswerk te willen, zal daarvan de komende twee jaar voor het facilitair beheer van de wijkcentra geen sprake zijn. In de tweede helft van dit jaar gaat het college voor uitvoering van de rest van de welzijnsactiviteiten gericht aan een aantal partijen offertes vragen. Nog niet duidelijk is of Cardanus, dat zich in afgeslankte vorm louter op sociaal cultureel werk in de wijken wil richten, daarbij ook een kans krijgt. Tot de sociaal culturele taken behoort overigens ook de programmering in de wijkcentra.De gemeente verbreekt per 1 januari 2013 de sinds jaren bestaande subsidierelatie met Cardanus uit ontevredenheid met een deel van de tot nu toe geleverde dienstverlening, zoals op het terrein van het jongerenwerk. Inmiddels is de organisatie stevig gereorganiseerd en kleiner geworden. Zij heeft aangekondigd voor het sociaal cultureel werk een offerte te willen maken. Maar een gemeentelijke woordvoerster kan niet zeggen of zij daartoe zal worden uitgenodigd. De door het college beoogde marktwerking in de welzijnsactiviteiten blijft mogelijk beperkt tot offerteaanvragen aan vooraf geselecteerde bedrijven of instellingen. Dat is overigens iets anders dan in een brief van 3 april aan de raadscommissie Burgers en Samenleving staat. Daarin wordt gesproken over een ‘competitieve selectie’, waaraan iedereen die wil kan meedoen. Dus ook Cardanus.

Tot eind 2012 heeft Cardanus nog de contractuele verplichting borg te staan voor de welzijnsactiviteiten in de wijken. De kans dat Cardanus daarna nog een rol mag spelen, lijkt klein. Wethouder Jacqueline Koops van Welzijn (ChristenUnie) spreekt over een “nieuwe organisatie”, waarmee zij volgend jaar in zee wil.

Lees ook:Koops: ‘Cardanus breekt ontmantelingsproces af’
Lees ook:Gemeente betaalde 54 miljoen aan Cardanus
Lees ook:Cardanus mag nu tóch weer jaar doorgaan
Lees ook:Cardanus wil activiteiten opsplitsen over andere partijen
Lees ook:Gemeenteraad doorbreekt automatisch monopolie Cardanus

3 reacties op “Rol van Cardanus lijkt ook in wijk volgend jaar uitgespeeld

  1. frank bikker

    Zo te lezen lijkt de race al gelopen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pieteren

    Mevrouw Koops bidt geregeld voor iedereen . Bidt ze ook voor het personeel van Cardanus ?
    De mensen op de werkvloer die al maanden in onzekerheid leven of er straks nog werk voor ze is.
    Mevrouw Koops die altijd heeft gezegd dat het niet aan het personeel ligt ,maar aan het bestuur ,maar nu wel het personeel laat bloeden.
    Er word geen duidelijkheid gegeven over wat er nu met het personeel en de docenten die de cursussen geven gaat gebeuren. En laten we ook de clienten van Cardanus niet vergeten .
    Zij belooft iedereen dat in ieder geval tot eind 2012 alles nog gewoon door Cardanus geleverd gaat worden .
    M.a.w in januari stopt de subsidie en is cardanus failliet en staan de mensen die tot december zich nog hebben ingezet zonder regeling of iets op straat ?
    Dat maakt mevrouw Koops blijkbaar niet uit .
    Hoe christelijk is dat ? Kunnen die mensen dan bij haar terecht voor het betalen van hun vaste lasten en een bordje eten ?
    Wanneer gaat deze mevrouw Koops die klaar is voor de landelijke politiek nu eens duidelijheid geven over de toekomst van het personeel van Cardanus .
    Laten wij bidden om wijsheid en barmhartigheid voor mevrouw Koops .

      /   Beantwoorden  / 
  3. Leintje

    Vorig jaar waa 90% van Cardanus nog geweldig, nu is er niets aan goed. Wat was gelogen? Maakt niet uit, dit college hangt van leugens en onbetrouwbaarheid aan elkaar. En Koops? Die zegt dingen toe en draait het weer om, doet beloftes en trekt het weer in. En hoe is het mogelijk dat ze er telkens weer mee wegkomt. Waar blijft de gemeenteraad? Zijn dit nou de vertegenwoordigers van de gemeente, van de inwoners. Christenunie, is dit nou wat een christelijke partij voorstaat? Cardanus stukje bij beetje kapot maken. Waarom? Wat heeft Cardanus misdaan? Of is dit de wraak op het paaldansen, een workshop waar arme Koops helemaal van slag over was?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.