Info over minimaregelingen in de Bieb

De Amstelveense regelingen voor mensen met een minimum inkomen (zogenoemde minima) – zoals Amstelveenpas, bijzondere bijstand, internetkorting, woonlastenfons en sportkorting – staan centraal tijdens informatiebijeenkomsten op 21 en 23 maart in de centrala bibliotheek.

Twee gemeentelijke consulenten geven daarover uiteenzettingen en bantwoorden vragen. Er loopt op het ogenblik ook een expositie over de minimaregelingen. Het criterium om daarvoor qua inkomen in aanmerking te komen is verhoogd van 110 naar 125 procent van de bijstandsnorm. De regelingen hebben betrekking op ouderen, gehandicapten, chronisch zieken, mensen met een laag inkomen (en hun kinderen). De informatiebijeenkomsten beginnen om 14.00 uur.

Lees ook:Meer mensen gaan profiteren van minimaregelingen
Lees ook:Meerderheid raad voor verruiming minimabeleid
Lees ook:CU wil lokale compensatieregeling chronisch zieken
Lees ook:Collectieve verzekering basispakket voor minima
Lees ook:Duizenden AV-ers dupe van zorg naar gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.