Burgerbelangen kwaad over ‘D66-spion’

Bij de door de lokale partij Burgerbelangen Amstekveen (bbA) georganiseerde bijeenkomst voor de Indiase gemeenschap was volgens de organisatoren een ‘D66-spion’ aanwezig in de persoon van kandidaat Shivan Bhoendie (nummer 15 op de lijst van de Democraten).

De informatiebijeenkomst mag dat wel geen besloten karakter hebben gehad, het was niet de bedoeling dat andere partijen die gebruikten om reclame voor zichzelf te maken. En dat is volgens bbA, overigens nu in de coalitie met D66 zittend, wel gebeurd.

De meeting werd zaterdag gehouden in wijkcentrum Westend gehouden. “De avond was bedoeld om de Indiase gemeenschap kennis te laten maken met Burgerbelangen Amstelveen en met het Nederlandse systeem van gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast gaf de avond gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de specifieke behoeften en wensen die de Indiase gemeenschap hier in Amstelveen heeft”, zegt bestuurslid Frits Suèr.

De aanwezigheid van de zich in richting van het Indiase electoraat als D66-kandidaat profilerende Bhoendie is bij bbA niet in de

Frits Suer

smaak gevallen, om het zuinig te zeggen. De Democratische kandidaat heeft zich ook niet bij de organisatoren gemeld, maar zich na afloop wel als zodanig geprofileerd.

Volgens bbA zijn er ook uit de Indiase gemeenschap afkeurende reacties gekomen en wordt D66 verweten misbruik van de door de lokale partij geboden gastvrijheid te hebben gemaakt.

Suèr: “Burgerbelangen Amstelveen is bijzonder teleurgesteld in deze gang van zaken en neemt het D66 kandidaat Shivan Bhoendie buitengewoon kwalijk op deze onfatsoenlijke manier te hebben gehandeld”.

 

 

Lees ook:BbA: verkiezingsbijeenkomst voor Indiaanse burgers
Lees ook:Diwali festival trok 10.000 bezoekers
Lees ook:Feest voor Indiase godin op Stadsplein
Lees ook:D66 nu enige partij met vrouw als lijsttrekker
Lees ook:BBA wil wensen Indiase gemeenschap kennen

2 reacties op “Burgerbelangen kwaad over ‘D66-spion’

 1. Kees

  Het was een open bijeenkomst. Dan heeft die D66’er toch gewoon gebruik gemaakt van zijn democratisch recht? BbA wilde zich tov de Indiase gemeenschap profileren . Die Bhoendie behoort ook tot die gemeenschap maar ook tot D’66. Hij zou wel gek zijn geweest als hij daarover zijn mond had gehouden.

  Dit bewijst wel hoe dorps bbA eigenlijk denkt. Anderen moeten daar enkel om lachen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  bbA ten voeten uit. Transparantie niet gewenst!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.