Bloemetje voor mantelzorgster

Het bleef een beetje ons-kent-ons in CDA-kring, maar raadslid Sandra van Engelen van die partij overhandigde in de Week van de Mantelzorg een bloemetje aan Amandhalia Nasserie. Die is namelijk mantelzorgster van haar man, maar heeft daarnaast nog een drukke baan bij Air France/KLM en kennelijk tal van andere activiteiten.

Zij maakt deel uit van een Indonesische dansgroep en is heel actief binnen het CDA dus. Zodat een buitenstaander zich zou kunnen afvragen wanneer zij dan de mantelzorg doet, dan wel of zij ook wel eens slaapt.

Net als andere politieke partijen zegt het CDA Amstelveen zich te blijven inzetten voor de versterking van de positie van mantelzorgers. “Wij pleiten onder andere voor een betere samenwerking tussen de mantelzorger, de dagopvang van de hulpbehoevende en de respijtzorg. Op die manier kan de mantelzorger van tijd tot tijd even op adem komen”, zegt Van Engelen.

Mantelzorgprijs

Verder pleit het CDA voor individuele coaching en training. Van Engelen: “Voor (jonge) mantelzorgers moeten ontmoetingsplekken en goede voorlichting beschikbaar zijn.” Verder stelt het CDA voor om mantelzorgers als ervaringsdeskundigen te betrekken bij het opstellen en uitvoeren van het beleid. “Het zou ook prachtig zijn als mantelzorgers een blijk van waardering krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van een mantelzorgprijs, een mantelzorgcompliment of gewoon een gezellige avond uit.”

Lees ook:Gesprek met zieke nu standaard
Lees ook:Mantelzorgers tevreden over geboden hulp
Lees ook:Taart met nieuwe naam mantelzorgcentrum
Lees ook:Gemeente wil meer mantelzorgers opsporen
Lees ook:Extra hulp voor jonge mantezorger

3 reacties op “Bloemetje voor mantelzorgster

 1. Sandra

  Ja Johan,
  Soms zijn mantelzorgers, die al jaren zorg verlenen en in het afgelopen jaar er extra zorgen bij hebben gekregen, dichtbij in je eigen omgeving. Veel van de geleverde zorg lijkt dan zo vanzelfsprekend omdat het goed loopt. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot en vraagt de nodige energie. Een goede organisatie van het werk en de thuissituatie is een hele klus waar menig mantelzorger op stuk loopt. Dat onderdeel van de mantelzorg is vaak onderbelicht.
  Dat een hobby meehelpt om mantelzorg vol te kunnen houden, is juist heel goed. Met de daardoor verkregen energie kun je weer verder met het verlenen van je mantelzorg.
  Wat het CDA betreft kunnen alle mantelzorgers daarom niet genoeg bloemen krijgen!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Wel erg goedkoop om mantelzorgers met een bloemetje af te schepen. Ik denk dat ze veel meer gebaat zijn met dagopvang, meer huishoudelijke hulp enz. Vooral omdat mantelzorgers vaak ouderen zijn met zelf allerlei makkes , die dan ook voor bijvoorbeeld een dementerende partner moeten zorgen. Als het CDA nu daar voor zou zorgen dan zouden ze de C in hun naam pas echt waardig zijn.

     /   Beantwoorden  / 
  2. CeeBee

   Het is ook wel erg cynisch van Johan vind ik om je af te vragen of iemand met veel andere activiteiten nog wel tijd heeft voor mantelzorg.

   Anderzijds komen dit soort hulde’s wel opvallend vaker voor naarmate de verkiezingen naderen. Dat cynisme zou ik ook niet kunnen onderdrukken.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.