D66: sterk verjongde kandidatenlijst raadsverkiezingen

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

“.Met dit mooie team ga ik vol vertrouwen  op 19 maart volgend jaar de d66-logo-nieuw[1]verkiezingen in”,  zegt lijsttrekker Maaike Veeningen van D66. Die komt met een kandidatenlijst die veel jongeren bevat. De oudste (59) op een verkiesbare plaats (vierde) is tekstschrijfster en vertaalster Anne-Mieke van der Vet, die als zogenoemd burgerraadslid al deel uitmaakt van een raadscommissie. Dat laatste geldt ook voor kandidaat raadslid Harmen van der Steenhoven (21), student economie en bedrijfseconomie aan de VU.

In de top 10 van de lijst staan maar twee nu zittende raadsleden: Veeningen (32), juriste, en controller bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken Frank Berkhout (36) op de derde plaats. Volgens de partij hebben de leden gekozen voor een mix van ervaring en aanstormend politiek talent. Rien Alink, sinds 1990 actief in D66 in de gemeenteraad en voormalig fractievoorzitter en wethouder trekt zich terug. Hij is nu lijstduwer.

Op de vijfde plaats staat Tawros Aslanjan (23), bestuurslid en campagnecoördinator, horecaondernemer en student bedrijfskunde aan de VU. Zesde is Floor Gordon (34), business consultant. Zevende: Paul Meinhardt (25), beleidsadviseur veiligheid bij het Openbaar Ministerie. Achtste: Edwin van der Waal (55), architect. Negende: Robert Zuidbroek (32), medewerker landelijk bureau D66 en op de tiende plaats volgt Arno Janssen (51), interim-manager.

De plaatsen 11 tot en met 15 worden ingenomen door Rolf Sterk (54), organisatieadviseur; Robert Kleipool (59), docent aan de Hogeschool van Amsterdam en interim-manager bij de overheid; Marcel Mock (57), juridisch adviseur; Rob de Werker (50), fondsenwerver bij Stichting De Opkikker; Janet Parlevliet (61), gepensioneerd docent Nederlands. Van de nu in de raad zittende zes D66-ers keren er vier niet terug. Behalve lijstduwer Alink, verdwijnen ook Catharina de Leur en Lex Hendriksen naar volstrekt onverkiesbare plaatsen en komen zij ook niet meet voor op de gepubliceerde kandidatenlijst. De Leur  was fractievoorzitter tijdens de vorige verkiezingen, maar overspeelde toen haar hand bij de vorming van een coalitie, waardoor D66 (grootste winnaar) in de oppositie werd gedreven.

 

Lees ook:D66 wil met zelfde club in gemeenteraad
Lees ook:Smit en Parlevliet (D66) onverkiesbaar
Lees ook:D66 nu enige partij met vrouw als lijsttrekker
Lees ook:Voormalig verkeershoofd gemeente kandidaat raadslid D66
Lees ook:Alink weer lijsttrekker D66

Eén reactie op “D66: sterk verjongde kandidatenlijst raadsverkiezingen

  1. Frank Bikker

    Ik ben een straatveger, mag ik ook bij D66. Ik beloof dat ik voor Maaike de bloemetjes in het Stadshart zal bijhouden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.