‘Praat met de Raad’ volstrekt mislukt

Dan maar eens de straat op ...

Hoewel ook vorige edities ervan maar matig werden bezocht, vooral door fanatieke actievoerders, is de jongste happening ‘Praat met de Raad’,  donderdag in de bibliotheek aan het Stadsplein, volledig mislukt. De gemeente spreekt van ‘een lage opkomst’, wat in gewoon Nederlands betekent dat nagenoeg geen hond zijn had om op koopavond tegen de politieke muur van deze stad te praten. Om toch nog wat Amstelveners te kunnen spreken, trokken raadsleden de straat op, tussen het winkelend publiek, wat op zich natuurlijk beter is dat die happenings waarbij de kiezer (weer) naar de gekozenen moet komen, om vervolgens maar één minuut te krijgen op een zeepkist. Terwijl geen raadslid doorgaans kans ziet zijn standpunt in een minuut duidelijk te maken. Maar dat terzijde.De raad hoop volgende keer op een hogere opkomst, verzucht de gemeente. De raadsleden wilden donderdag tijdens de ‘Praat met de Raad’ sessie met inwoners praten over twee onderwerpen: de veranderingen in het afvalbeleid (minder ophalen en meer containers in de tuin) en de gevolgen van bezuinigingen in het openbaar vervoer voor de dienstregeling van de buslijnen in Amstelveen. Eén bewoner was in de bieb toch nog op een zeepkist geklommen om de aanwezigen – voornamelijk lokale politici dus –  toe te spreken.

Een aantal raadsleden ging daarna dus de straat op.  Zij houden nog steeds vol het belangrijk te vinden dat er gelegenheden zijn voor inwoners om hun ongenoegen over allerlei zaken te uiten. Maar waarschijnlijk hebben degenen die er niet zelf aan doen van de politiek geen al te hoge hoed op, in de wetenschap dat zij hoopguit worden aangehoord. Praten met politioci is als praten over het weer: er verandert niets door. Teveel mensen hebben dat waarschijnlijk door om van ‘Praat met de Raad’ echt een succes te maken.

Lees ook:Praten tegen raad mag nu langer dan twee minuten
Lees ook:Wie wil kan weer uurtje tegen gemeenteraad praten
Lees ook:Praten met raadsleden over nieuw beleid ophalen huisvuil
Lees ook:Tegen gemeenteraad praten op 15 november
Lees ook:Praten met raadsleden in Keizer Karelpark

6 reacties op “‘Praat met de Raad’ volstrekt mislukt

  1. frank

    Afschaffen die hap, als het niets oplevert. Kost alleen maar geld. Dames en heren raadsleden, ga eens wat nuttigs doen, een wandeling met iemand uit het Zonnehuis, bijvoorbeeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Schrikdraad

      Beste Frank Bikker ga eens wat nuttigs doen , de tijd die je hier besteed kan je beter gebruiken om de sociaal zwakkeren in onze samenleving te helpen , ga bijvoorbeeld eens een wandeling met Hans van der Liet maken de arme man zit al maanden achter de geraniums te wachten op bezoek.

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank

        OK, die is leuk !

          /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    “Eén bewoner was in de bieb toch nog op een zeepkist geklommen om de aanwezigen – voornamelijk lokale politici dus – toe te spreken”
    .
    .
    Geweldig die frank, altijd zeuren, en nu heeft hij als bewoner van de bieb zijn 5 seconds of fame en dan is het weer niet goed. En dat lokale politici dat gebrabbel van hem niet begrijpen is dan erg, Een waxine lichtjes gooier geef ik meer kans.
    .
    .
    En frank, ik heb jou nog nooit zien wandelen met een Zonnehuis bewoner. Ik heb sterk het idee dat er geen mens/dier te vinden is om samen met jou te wandelen.
    .
    Ga eens hulp zoeken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      ik wil wel eens met jou wandelen, hoor, als je je aangesproken voelt.

        /   Beantwoorden  / 
    2. dro

      was geen bewoner, maar ja..soms loopt het wel storm..

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.