ChristenUnie wil christelijke zender in kabelpakket

De ChristenUnie heeft haar achterban opgeroepen druk op de Programmaraad uit te oefenen om te pogen een christelijke zender als Family 7 of Omega TV  in het standaard pakket voor de kabel te krijgen. De raad heeft een concept-programmering aan kabelbedrijf Ziggo voorgesteld, waar geen van beide in zit. Daar kunnen Amstelveners nog hun zienswijze op geven. Geen bezwaar aantekenen overigens. De CU wil dat het nu gepubliceerde concept advies wordt bijgesteld en heeft haar achterban, relaties, kerken en christelijke organisaties een modelbrief aan de Programmaraad doen toekomen. De CU betreurt het dat nu in het voorstel van de raad geen enkele christelijke zender zit. Reageren kan tot uiterlijk 8 mei 2009, per mail: [email protected]  of post: Gemeente Amstelveen, t.a.v. ambtelijk secretariaat lokale programmaraad Amstelveen, postbus 4, 1180 BA Amstelveen.Via de modelbrief zeggen degenen die de actie van de CU ondersteunen onder meer: ‘Wat ik node mis in uw concept-vaststelling, is een christelijke zender. Dit als tegengif tegen al het seculiere gepraat en beelden op de door u beoogde zenders. Ik zou graag een zender als Omega tv willen ontvangen, of een zender als Family 7. Naar mijn idee zijn er vele christenen in Amstelveen en voor deze specifieke groep is er geen zender voorhanden in uw conceptadvies. Wel heel veel zenders met allemaal meer van hetzelfde, zoals SBS6, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, Veronica, NET5. Wij zouden dus graag een christelijke zender willen in Amstelveen, juist ook ter waarborging van de pluriformiteit die u zo hoog in het vaandel heeft.’

Lees ook:Programmaraad handhaaft huidig TV-basispakket
Lees ook:CNN (analoog) van de kabel
Lees ook:Burgerbelangen: geen behoefte aan christelijke zender
Lees ook:Duitse cultuurzender in basispakket radio
Lees ook:Programmaraad:laagste voorkeur voor commerciële zenders

Eén reactie op “ChristenUnie wil christelijke zender in kabelpakket

  1. David de Jong

    Bijzonder dat een politieke partij zich nu inhoudelijk wil bezighouden met wat kabelkijkers zouden moeten ontvangen. Daarbij aangetekend dat beide zenders expliciet NIET beschikbaar zijn en de ChristenUnie (en de auteur van dit stuk) blijkbaar SLECHT geinformeerd is in casu.

    Ik wil je er op wijzen dat Omega TV per 5 januari jl. is opgeheven en is samengegaan met GelovenTV (NCRV) tot Spirit 24.
    Spirit 24 maakt deel uit van het themapakket van de publieke landelijke omroep dat alleen digitaal tegen extra betaling op de kabel beschikbaar is. Tevens heeft de publieke landelijke omroep Spirit24 en de andere themakanalen bij Ziggo UITGESLOTEN voor analoge distributie.

    Met betrekking tot Family 7: deze is bij Ziggo alleen digitaal in het zogeheten standaardpakket beschikbaar. De eigenaar van Family7, Dolf van de Vegte is met Ziggo overeengekomen dat Family7 NIET beschikbaar is voor analoge kabeldistributie.

    Met andere woorden het is zinloos hier actie voor te voeren.

    Vanuit de publieke landelijke omroep biedt de Evangelische Omroep op Nederland 1, 2 en 3 en Radio 1 t/m 5 ook dergelijke programmering. Spirit24 is ook op internet beschikbaar trouwens. Er is met andere woorden wel degelijk Christelijke content beschikbaar. Trouwens als je op deze tour zou gaan zouden ook Katholieke, Moslim, Joodse, Hindoestaanse en andere zenders in het basispakket moeten. Daar hebben we een publieke landelijke omroep voor die deze stromingen herbergen!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.