PvdA ontevreden over armoedebeleid

Coalitiepartij PvdA in de gemeenteraad is wel tevreden over het college van B&W, waarin zij twee wethouders heeft, maar heeft wel enige kritiek op CDA-wethouder Groot van Sociale en Economische Zaken. Dat liet fractievoorzitter Gerben Drost woensdagavond (21 november) blijken tijdens de ledenvergadering van de partijafdeling Amstelveen. "Wethouder Groot was in China, Stockholm en noem maar op met handelsmissies, maar wij zouden graag hebben dat hij lokaal de handen uit de mouwen stak," zei Drost. Zijn fractie is vooral "zeer ontevreden over het armoedebeleid" van het college en vindt dat alle inwoners met een minimaal inkomen moeten worden opgespoord, onder meer door koppeling van bestanden van de belastingdienst aan gemeentelijke systemen.

 

Ook een koppeling met de Sociale Verzekeringsbank is volgens de PvdA nodig, om te voorkomen dat minima steeds opnieuw formulieren moeten invullen, betoogde Drost. Zijn fractie steunt GroenLinks in de opvatting dat alle ouderen door de gemeente moeten worden bezocht om hun behoeften te taxeren. Velen van hen hebben moeite met het invullen van formulieren en hebben geen internetaansluiting. Zij maken onder meer daardoor geen gebruik van al hun rechten op voorzieningen.
Een topsporthal mag er wat de PvdA betreft als niet ook het bedrijfsleven een substantiële bijdrage levert. Evenals GroenLinks wil ook Drost het slechte regiovervoer op de politieke agenda zetten. Zijn fractie wil verder minimaal twee centra voor jeugd en gezin in Amstelveen en forse investeringen in sociale woningbouw.

Overigens zeiden de PvdA-wethouders Tan en Pols, in weerwil van de fractiekritiek, dat de samenwerking en de sfeer binnen het college (met VVD en CDA) heel goed zijn.

Lees ook:PvdA wil betere ‘zoektocht’ naar minima
Lees ook:Nauwelijks kritiek op beleid B en W
Lees ook:´Topsporthal alleen als bedrijfsleven nu bijdraagt´
Lees ook:PvdA: wonen, jeugd en mantelzorg
Lees ook:PvdA: ‘wij gaan nooit meer openbaar onderhandelen’

17 reacties op “PvdA ontevreden over armoedebeleid

  1. j

    Één formulier moet toch kunnen en daarbij de mogelijkheden aankruisen waarvoor je in aanmerkingen denkt te kunt komen en ook op de website van de gemeente. Het schiet niet erg op en velen, zelfs hoogopgeleiden met laag inkomen laten veel geld liggen omdat het zowat ondoenlijk is………..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Taz

    Misschien wil het PvdA wel uit het college met zoveel openlijke kritiek. Van mij mogen ze vertrekken !!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    De PvdA is een waardevolle en betrouwbare coalitiepartner. Het zou slecht zijn voor de gemeente als ze het college verlieten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Taz

    Betrouwbaar, laat me niet lachen, achter de rug en ten koste van andere niet-pvda-wethouders leden behagen…ik word daar misselijk van.

    Net zoals van u trouwens, iets meet steun voor de cda wethouder zoudt u sieren.

    Royeren, dat moesten ze U.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Hahaha, dat kan niet want in verband met mijn vertrek naar het buitenland heb ik mijn lidmaatchap van het CDA tijdelijk geschorst!

    Bovendien is mijn steun aan de CDA-wethouder volkomen en onvoorwaardelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Taz

    Blijf maar lekker weg, vuile verrader! Overloper naar de pvda !

    Of, neem afstand van wat Drost heeft gezegd over onze wethouder Groot.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Haha, nee hoor, over vier jaar keer ik als een boze geest weer terug!

    Overigens ben ik een warm voorstander van het dualisme, dus als mijn vriend Gerben iets te criticasten heeft, dan is dat zijn goed recht (ja, Rob, ook politici hebben rechten!).

      /   Beantwoorden  / 
  8. Johan Th. Bos

    Nou, het is niet gebruikelijk hoor. Dualisme bestaat alleen in theorie. Elke fractie gaat nog altijd onvoorwaardelijk achter haar wethouder staan, doorgaans zelfs jubelend en prijzend. Van enig dualisme is mij nooit iets gebleken, of het moest dan die opstelling van de PvdA over de kwestie van het cameratoezicht zijn. Maar dat is in de achterkamers snel bedisseld, hoewel het oude voorstel van B en W er toch wel door zou zijn gekomen. Maar de coalitie mocht blijkbaar geen scheurtje oplopen, dus werd snel het raadsvoorstel aangepast. Anders zou de PvdA even met haar stemgedrag uit de coalitie vallen en dat zou teveel dualisme zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    In het beschaafde politieke klimaat van Amstelveen geven wij er doorgaans de voorkeur aan om disfunctionerende wethouders pas te wisselen in het kader van de nieuwe collegevorming. En onder de huidige coalitie spaart men de partners niet: de VVD-fractie heeft af en toe de PvdA-wethouder onder vuur genomen (scholen en zo), nu is het CDA eens aan de beurt. Prima zo!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Taz

    Wat een gehuil hr Liet, geef nou maar eens gewoon toe. U slikt wel heel erg veel van een collegapartij. ben benieuwd waar uw grenzen liggen; ook in het fietsenhok, met…, ja wie eigenlijk….

      /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    Och, van de VVD hebben we in het verleden veel meer moeten slikken, toen die probeerden onze wethouder te kielhalen. Dus wat de PvdA nu aan “kritiek” aandraagt is daarbij vergeleken nog uiterst mild.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Johan Th. Bos

    Dat het CDA karakterloos dan toch wel weer met de VVD wil vrijen. Het flirten begon al in de verkiezingstijd heel sterk, toen datzelfde CDA nog in een heel andere coalitie zat. Introuw heet dat. Zij is gewoon onbetrouwbaar. Ach, wat maakt het uit in de politieke arena. Daar kun je niemand vertrouwen, zoals wij weten.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Het CDA heeft de plicht tegenover zijn kiezers om zoveel mogelijk van het verkiezingsprogramma te realiseren. Dat gaat in wisselende coalities, meneer Bos. Courant normale in een democratie. Dat heeft met onbetrouwbaarheid werkelijk niets, maar dan ook echt helemaal niets van doen!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Johan Th. Bos

    Waar week dat verkiezingsprogramma nou in af van wat andere partijen aan open deuren intrapten en wat is er van dat unieke van het CDA programma dan wel gerealiseerd? Uw wethouder staat op de bijwagen van ondernemerspartij bedrijven naar Amstelveen te lokken, waar dan weer werknemers mogen werken die hier niet kunnen wonen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Hans van der Liet

    Om te beginnen was het CDA voorstander van een golfbaan, zulks in tegenstelling tot bijv Groen Links. Mooi voorbeeld nietwaar? Redelijk essentieel ook, gelet op de verhitte gemoederen die dit thema veroorzaakt.

    Gerealiseerd: verbetering aantrekkelijkheid ondernemersklimaat, stadsbus, stopzetting verdere bezuiniging op groenonderhoud. Alstublieft!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Johan Th. Bos

    Alles wat u noemt stond ook in allerlei andere verkiezingspropgramma’s, bijvoorbeeld in dat van CDA’s motorwagen VVD. Die zich liberaal noemende partij werd, nadat zij eerst de bezuiniging op groen had doorgedrukt, daar in de oppositie opeens tegenstander van. Zoiets als na de oorlog in het verzet gaan. Wat was nou het unieke van het CDA? Ik heb het ook na uw antwoord niet kunnen ontdekken. Met die golfbaan lift u toch ook gewoon mee met de VVD. Om het over het ondernemersklimaat maar niet te hebben. Het CDA is het vervolgens volkomen met de VVD eens dat sociale woningbouw moet worden gemeden, jonge Amstelveners moeten oprotten naar Almere en de ruimte die we nog hebben aan kantorenbouw dient te worden besteed. Nogmaals: wat is nou echt een uniek CDA-issue dat in het collegeprogramma kwam? Ik heb het niet ontdekt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.