500ste gratis rijbewijs na alcoholverkeercursus

Vlnr: Brandes, Fokkink en Hofman.

Vlnr: Brandes, Fokkink en Hofman.

Uit handen ven verkeerswethouder Jeroen Brandes (PvdA) kreeg vrijdag (10 februari) de 18-jarige Daan Hofman zijn rijbewijs op het raadhuis. Gratis. Daar was ook oud-raadslid Henk Fokkink van de Ouderencombinatie bij, aan wie Hofman indirect het gratis document dankt.   Hij was de 500ste deelnemer aan de alcoholverkeerscursus, die zijn rijbewijs heeft gehaald. En het was Fokkink die destijds in de raad met succes voorstelde degenen de cursus volgen het rijbewijs te overhandigen zonder kosten.

De gemeente biedt  jongeren deze cursus aan die hun autorijbewijs willen halen. Als zij alcoholverkeerscursus hebben gevolgd, krijgt de deelnemer een certificaat waarmee hij / zij het zojuist behaalde rijbewijs gratis kan aanvragen bij de gemeente. Het certificaat is één jaar na afgifte geldig.

De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk dat jongeren weten wat alcohol met hun rijvaardigheid doet. Een vijfde van de jaarlijkse verkeersslachtoffers is namelijk het directe gevolg van alcohol in het verkeer. Ondanks alle voorlichtingscampagnes weten jongeren, de grootste risicogroep, nog steeds onvoldoende over de gevolgen van rijden onder invloed.

In 2011 is de cursus op initiatief van Henk Fokkink, van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA), van start gegaan. De gemeenteraad stemde er en bloc mee in.

 

 

Lees ook:100ste gratis rijbewijs na alcohol preventiecursus
Lees ook:Eerste gratis rijbewijs voor cursist ‘alcohol en verkeer’
Lees ook:Record aantal aanmeldingen cursus alcoholpreventie
Lees ook:Eerste lichting cursus alcohol en verkeer
Lees ook:Al ruim 200 gratis rijbewijzen na alcoholcursus

Eén reactie op “500ste gratis rijbewijs na alcoholverkeercursus

  1. Karin

    Super leuk! Dat is nog is een leuke manier om je rijbewijs te halen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.