Vergunningen aanvragen voor Koningsdag

Willem-Alexander

Willem-Alexander

Organisatoren van evenementen en de andere activiteiten op Koningsdag (woensdag 27 april) waarvoor een gemeentelijke vergunning nodig is, kunnen die nu al aanvragen. De gemeente wil tijdig in beeld krijgen wat er aan vergunning plichtige gebeurtenissen plaats gaat vinden.

Ondernemers, verenigingen en particulieren die dus zoiets willen, wordt daarom verzocht nu al de nodige vergunningen aan te vragen. Dat is in elk geval nodig voor het houden van een evenement, het plaatsen van een kraam voor de verkoop van etenswaren, een podium, of een tent. Maar ook voor het schenken

van zwak alcoholische drank in de openbare ruimte, zoals het plaatsen van een biertap. En verder voor terrassen die niet vallen onder de exploitatie – en / of horecavergunning. Er wordt geen tapontheffing verstrekt aan particulieren.

Voor aanvraagformulieren en overige informatie kan men terecht bij de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (020) 540 4911.

Vergunningaanvragen moeten daar compleet voor 1 december 2015 zijn ingediend (Postbus 4, 1180 BA Amstelveen). Alleen tijdig en compleet ingediende aanvragen worden in behandeling genomen, waarschuwt de gemeente.

Bij de beoordeling van de aanvragen wordt rekening gehouden met eventuele bijzondere veiligheidsmaatregelen. Uiterlijk 1 maart willen B&W een besluit over alle aanvragen hebben genomen.

 

 

Lees ook:Aanvragen horecavergunningen wordt simpeler
Lees ook:Van Zanen sluit brasserie Luxo
Lees ook:B en W: Regelgeving al drastisch verminderd
Lees ook:Raat: ‘Geen bijeenkomst in zomer over zendmast’
Lees ook:Drie vergunningen aangevraagd voor seksclubs Legmeer

2 reacties op “Vergunningen aanvragen voor Koningsdag

  1. Frank Bikker

    Alleen een vraagje.
    Kan de Koningsmarkt bij Middenhoven wat langer door gaan. Om 11 uur is het daar reuzengezellig altijd en om 2 uur kun je bij wijze van spreken er al een kogel afschieten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bijenkorfje

    Laten we de hele monarchie afschaffen. De Jetset aldaar is tenenkrommend. €-tjes erbij, terwijl de minima maar inleveren. Zou het een geweldig initiatief vinden als die mensen eens wat vrijwillig inleveren, zoals in België en Spanje gebeurt. We hebben sowieso al het duurste Koningshuis in Europa.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.