SP: verdringt controleur in bijstand op arbeidsmarkt?

Joep van Erp

Joep van Erp

Naast kritiek van tal van burgers op het inzetten van mensen met een bijstandsuitkering voor controleren van de hondenbelasting, komt die nu ook van de SP in de gemeenteraad. Wethouder Herbert Raat, die de eerste dag even meeging met een paar bijstandgerechtigde controleurs vindt dat betrokkenen op deze manier arbeidservaring opdoen. Maar SP wijst er op dat het toevallig ook een besparing van tien mille voor de gemeentekas oplevert, omdat de klus anders aan een extern bureau werd uitbesteed.

“Zolang dit perspectief biedt op werk, de mensen fatsoenlijk worden betaald en hun werkzaamheden geen betaalde arbeid verdringt is er niets mis mee”, fractievoorzitter Joep van Erp van de SP. Maar de fractie wil wel graag van B&W weten in hoeverre er sprake is van verdringing op de arbeidsmarkt door het inzetten van goedkope krachten. Van Erp gaat daarover schriftelijke vragen stellen inde raadsvergadering van woensdag.

Nu de gemeente toch bezig is met het inzetten van mensen met een uitkering, wil de SP ook even weten of B&W er niet over denken werkloze wethouders

Verder wil de SP van het college weten of het nog plannen heeft werkloze (ex) wethouders in te zetten om het nu zittende college te vervangen en zodoende tonnen aan wachtgeld per jaar te besparen. Volgens hem zou Raat dan buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) kunnen worden. “Hij heeft immers al stage gelopen en kan dus meteen aan de slag”, grapt Van Erp.

 

 

Lees ook:VVD wil opheldering lange wachttijd voorzieningen gehandicapten
Lees ook:Bevoegdheid burgemeester plaatsing camera’s beteugeld
Lees ook:Wethouders: ‘Zorg geen chaos geworden in AV’
Lees ook:SP: Geen cent voor A9-voorzieningen
Lees ook:Raat hoopt dat OD er met pizzeria uitkomt

3 reacties op “SP: verdringt controleur in bijstand op arbeidsmarkt?

  1. Pluis

    Straks als de VVD en de PVDAis weggestemd in Nederland en hopelijk ook in Amstelveen,kunnen ze met hun wachtgeld (waarvan ik hoop dat het gewoon bijstand word) zelf als boa hondenbelasting gaan controleren, of sneeuwscheppen. Kijken of ze dat dan nog een goed plan vinden.
    Dit is geen werkgelegenheid scheppen maar mensen vernederen. Als je ze de baan BOA aanbiedt, gelijk uit de bijstand en voor een volwaardig loon aan het werk. Dat is regeren. Wat nu gebeurt is burgers vernederen bah.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pluis

    Ziende blind en horende doof.

    William Anthony zit in een underdog positie en kan niet vrijuit spreken. Wethouder Raat u had ze een baan moeten aanbieden met volwaardig loon als BOA in opleiding, maar niet deze mensen met bijstandsgeld aan het werk laten gaan. Werk behoort betaald te worden. Dit is mensen vernederen, zelfs wat William Anthony verklaart op het filmpje zijn lege woorden, het is niet zoals burgers behandeld behoren te worden. En dat filmpje is een verklaring van een burger die met zijn rug tegen de muur is gezet. Zijn ogen spreken boekdelen. heel wat anders dan wat zijn mond verklaart. Maar dat wil u waarschijnlijk niet zien. Ziende blind en horende doof.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Ik ben het met je eens, maar waarom zijn naam nog een paar keer noemen?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.