D66 en SP tegen, raad voor hogere bouwleges

Berkhout

Berkhout

Met de stemmen van D66 en SP tegen, ging de gemeenteraad akkoord met een verhoging van de leges voor bouwvergunningen. Per 1 april wordt die 2,9% van de bouwsom, met een minimum tarief van 73,65. Dat komt neer op een taruiefsverhoging van 30%. Nu nog wordt 2,1% betaald. “Geen goed idee”, vond D66-er Berkhout. Hij vindt dat, nu de inkomsten aan bouwleges enorm tegenvallen wegens het uitblijven van grote bouwprojecten, primair aan kostenvermindering moet worden gewerkt. Doordat er minder werk is, kan de afdeling volgens hem kleiner worden. Bovendien worden de bouwleges tussentijds verhoogd, terwijl dat met alle andere tarieven jaarlijks bij de vaststelling van de begroting gebeurt.Volgens wethouder Herbert Raat van Financiën wordt er ook aan kostenvermindering met een miljoen euro gewerkt. Die gaan van 2,4 naar 1,4 miljoen. “Maar zoiets heb je niet onmiddellijk voor elkaar”, zei hij. Sommige mensen worden elders in de organisatie geplaatst.

Hij wees er op dat Amstelveen niet de hoogste tarieven in de regio heeft, maar ook niet de laagste. “Wij zitten nu op een gemiddelde. Wij moeten dor de zure appel heen bijten. Het is niet leuk, maar wel reëel.”

Berkhout constateerde dat over de één miljoen minder kosten, niets in het voorstel van B&W stond. Een omissie, vond hij.

Lees ook:Ondanks verhoging bouwleges onder landelijk gemiddelde
Lees ook:D66 tegen hogere bouwleges
Lees ook:“Geschrokken’ CDA wil onderzoek Rekenkamer over parkeerkosten
Lees ook:Bewoners Stadshart: maak stijging parkeertarief ongedaan in afwachting Rekenkamer
Lees ook:D66: geen substantiële bijdrage A9-tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.