Casper Stevens door eigen CDA ontslagen als wethouder Oostzaan

Casper Stevens (2e van rechts) met college Oostzaan

Door zijn eigen CDA is de in Amstelveen wonende wethouder Casper Stevens uit het college van de gemeente Oostzaan geknikkerd. Hij stopt – na twee jaar – per 31 augustus. Zij fractie zegt geen vertrouwen meer in hem te hebben, maar weigert aan te geven wat daarvan de oorzaak is. Ook Stevens zelf, die langdurig deel uitmaakte van het Amstelveense college van B&W en ook enige tijd wethouder van Weesp was, wil geen commentaar geven. Zijn fractie zegt alleen dat hij niet voldoet aan de gestelde verwachtingen. “Als je in de politiek werkt kan dit je overkomen, voor de rest laat ik de uitleg aan de fractie en het bestuur van het CDA over”, zei Stevens tegen lokale media in 9000 inwoners tellende Oostzaan. Volgens CDA-woordvoerder die de reden van de breuk niet wil vertellen, wordt de situatie nu eerst binnen de coalitie (met VVD en PvdA) besproken. Er staat volgens hem nog geen opvolger klaar. Ook houdt hij het voor mogelijk dat die er niet komt en het aantal wethouders van drie parttimers naar twee fulltimers gaat.Het CDA laat in een verklaring weten dat terugtrekken van een wethouder niet het verlaten van de coalitie betekent. Maar de fractie gaf al bij de start van het college aan dat wat haar betreft Oostzaan met twee wethouders kan volstaan. Nu de gemeente financieel onder druk staat, moet volgens haar ook bestuurlijk de buikriem worden aangehaald. In de kadernota 2013 – met de ruwe begroting voor volgend jaar – werd voorgesteld na de raadsverkiezingen in 2014 het aantal fte’s voor wethouders terug te brengen van 2,25 naar 2 fte. Dat levert een besparing van jaarlijks € 20.000 op. Ook wil de raad het aantal raadsleden terugbrengen van 13 naar 11, eveneens een besparing van 20 mille.

Stevens was in Amstekveen tientallen jaren raadslid en wethouder. Hij hield er een nogal robuuste stijl van besturen op na, die soms niet bij iedereen in goede aarde viel. Het lijkt er op dat hij daarmee ook in Oostzaan, waar hij wonen en leefomgeving in zijn portefeuille had, verzet heeft opgeroepen.

Ook in Amstelveen ging hij gepassioneerd nogal eens door roeien en ruiten. Hij was een fel verdediger van de ontwikkeling van het Stadshart en tekende ook voor de verkoop daarvan. Ook in Oostzaan liep hij wel eens kwaad weg uit een vergadering. In een vergadering van een raadscommissie in Amstelveen zei hij eens, opstaand, dat hij het ‘geneuk’ zat was, toen commissieleden en buitenstaanders naar zijn mening te lang neuzelden over bijzaken. Hij is een bestuurder die van snel schakelen houdt. In ambtelijke en politieke kringen heeft men het daar over het algemeen niet zo op.

Lees ook:ChristenUnie wil geen opvolger wethouder Tan
Lees ook:Hele oppositie tegen nieuwe vijfde wethouder
Lees ook:Burgerbelangen blij met deelname college
Lees ook:Stevens weer kandidaat voor Statenverkiezingen
Lees ook:Raad niet unaniem achter benoeming Veenboer

7 reacties op “Casper Stevens door eigen CDA ontslagen als wethouder Oostzaan

  1. frank bikker

    Het CDA heeft in dit geval eindelijk het licht gezien. Beter laat dan nooit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gerben

      is dat zo? CDA en licht…

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank bikker

        Nou je het zegt, ja…..

          /   Beantwoorden  / 
  2. Garsen

    Zo’n beetje het enige goede nieuws dat je van het CDA kunt verwachten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Na een dwaling van vele jaren heeft het CDA kennelijk eindelijk het licht gezien. Gefeliciteerd.

      /   Beantwoorden  / 
  4. gerben

    Gaat goed komen, ook met cda.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Harry

    Ja hoor als de dalende trend zich doorzet dan is er de volgende verkiezingen geen CDA meer :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.