Babbelen tegen de raad….

Ongeveer vijftig mensen kwamen naar de jongste sessie ‘Praat met de Raad’, deze keer in tuinzaal Patrimonium, wat de gemeente jubelend een enorm succes vindt. Aangenomen mag worden dat niet alle 37 raadsleden er waren, anders zou de opkomst van burgers niet meer dan dertien zijn. De informele inloopavond wordt enkele malen per jaar gehouden om inwoners en raadsleden met elkaar in gesprek te laten gaan. Het is de bedoeling dat bezoekers zeggen wat beter kan in de stad en in hun wijk. En aanwezige raadsleden kunnen de mening van bewoners vragen over allerlei dingen. Deze keer pakten vier bezoekers de microfoon om alle aanwezigen toe te spreken. Inwoner Baatsen klaagde – zoals tal van bewoners al eerder – mede namens zijn 82-jarige moeder over de sloop van woningen aan de Jan Lievensweg. Daarmee is de gemeenteraad, alle verzet ten spijt, allang akkoord gegaan. Er is toen wel toegezegd dat de gemeente instaat voor een goede herhuisvesting en afhandeling van de gehele procedure voor de bewoners. Maar daarvan is nog niks merkbaar, zei Baatsen, die ook graag een reactie had gehad op zijn brief aan de raad over de sloop van de woningen. Een klacht betrof handhaving van het (snor)scooterverbod in het Stadshart. Die laat veel te wensen over, klaagde een van de bezoekers. Een ander sprak zich uit tegen de wens van tennisvereniging Aemstelburgh, aan het monumentale Dr. Jac. P. Thijssepark,  in het winterseizoen vier banen te overkappen met een blaashal. De gemeente moet nog een definitief besluit nemen over de vergunningaanvraag. Maar volgens de klager ontstaat een ongewenste situatie. Enkele raadsleden hebben gezegd tijdens de commissievergaderingen in maart vragen te zullen stellen aan B&W over door de burgers aangedragen onderwerpen.

Lees ook:Plannen Stadshart in geheim al bekend bij raad
Lees ook:Raad gaat door met slecht bezochte sessies met inwoners
Lees ook:SP vraagt opheldering over sloop seniorenwoningen
Lees ook:Poging van gemeenteraad burgers bij besluiten te betrekken
Lees ook:Adviesbureau voor claims door heisa Stadshart

Eén reactie op “Babbelen tegen de raad….

  1. gerben

    Die toezegging van enkele raadsleden staat dus. Volhouden dus. Doorzetten naar de raad, beste volksvertegenwoordigers. Aldaar er als het moet telkens op terugkomen. Op hoop van zegen op het werk.
    Nu nog 37 raadsleden in totaal. De huidige regering wil die 37
    halveren.
    Burgers let op uw zaak!

    Johan, bedankt voor de beerichtgeving, namens heel de samenleving. Blijf aub de ontwikelingen op de aangedragen burgerzaken volgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.