Lintjesregen daalde neer op 30 Amstelveners

Dertig Amstelveners kregen vrijdagmorgen een koninklijke onderscheiding als onderdeel van de aan koninginnedag gerelateerde jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Jan van Zanen deelde de erbij behorende versierselen uit op het gemeentehuis.  Vijf inwoners werden benoemd tot ridder en één tot officier in de orde van Oranje Nassau. De overigen zijn leden in die orde geworden, de meeste wegens allerlei vrijwilligerswerk, onder meer als bestuurders van verenigingen en instellingen. De onderscheiding officier in de orde van Oranje Nassau ging naar prof. dr. ir. F.A. Bais, van 1985 tot 2010 als hoogleraar in de Theoretische Natuurkunde verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Ridders werden F. Hollander voor zijn verdiensten voor de Joodse gemeenschap, N.C. Morel, voormalig bestuurders van het Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking (Hivos), celliste S. van Bergen-Boon, bijna veertig jaar verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest, H. Bunte, veertig jaar werkzaam voor het IVN en de langdurig als (kinder) anesthesist een het VU Medisch Centrum verbonden mevrouw R.D.D.R. Sibarani-Ponsen (aan wie de onderscheiding in Den Haag is uitgereikt).

De tot leden in de orde benoemden zijn: mevrouw J.M. Bohncke-van den Maagdenberg (vrijwilligster bij het Woonzorgcentrum Theresia in Ouderkerk a/d Amstel), de heer L. de Vries (organist en koorbegeleider Titus Brandsmakoor en enige jaren voorzitter van het Bankraskerkkoor), C.A. Spinhoren (penningmeester winkeliersvereniging Compaenen en voorzitter bewonerscommissie Punter en andere functies). Mevrouw M.M. Mulder-Visser (bestuurslid Amstelveense Bowling Vereniging), Bertus Wienersen (o.a. ouderencommissie van het Snellius College),  P.van der Breggen (sinds 1998 vrijwilliger). mevrouw A. Redeker (vrijwilligster en bestuurslid tennisvereniging LTC Amsterdam), A.A. Rouwenhorst (vrijwilliger bij de Protestantse Christelijke Ouderenbond). C.H. Koudijs (bestuurslid Amstelveense Bowling Vereniging).  I. Pront (vrijwilliger/voorlezer bij de stichting Dedicon), mevrouw J.C.Th. de Horde- Turkenburg (sinds 1974 actief als vrijwilligster bij de afdeling turnen van Roda 23 en van 1991 tot 2008 bestuurslid), J.G. Trooster (sinds 1973 lid van de Amstelveense Bowling Vereniging en van 1978 tot 1982 voorzitter), J.F. Picavet (sinds 1986 als vrijwilliger op verschillende fronten actief bij de tuinvereniging Langs de Akker), mevrouw M.J. Groenewoudt- Van der Rhoer (sinds 1995 actief als vrijwilligster bij de Stichting Re’oet. Stichting Re’oet, grootste non-profit organisatie in Israel), L. Bannenberg (sinds 1985 actief als vrijwilliger bij de Hockeyvereniging HIC), mevrouw M.P. Wensel (sinds 1986 als vrijwilligster/ouderling actief bij de Lutherse Gemeente in Amstelveen), mevrouw M.C. de Groot (van 1985 tot 1995 secretaris, spreekuurhoudster en cursusleidster bij het Sociaal Steunpunt en van 2001 tot 2010 voorzitter cliëntenraad Ziekenhuis Amstelland), B. Lijesen (sinds 1991 vrijwilliger voor de Rolski- en Langlaufvereniging Amstelland in diverse functies), mevrouw L.S. van Honschoten-Pauptit (sinds 1997 vrijwilligster bij zorgcentrum Nieuw Vredeveld en bij de Stichting Brentano), T.J.J. Bartels (sinds 1982 vrijwilliger bij de brandweerkazerne Amstelveen de brandweer Amsterdam-Amstelland), P.L.J.C. Dorsman (sinds 1988 actief als vrijwilliger bij de brandweerkazerne Amstelveen),  A.J. Stoete (sinds 1982 vrijwilliger bij brandweerkazerne Amstelveen), G.J. Koekkoek (vrijwilliger  Adventkerk, later diaken en lid kerkenraad Paaskerkgemeente) en mevrouw C.W. Koekkoek-Ouwerkerk (doet sinds 1986 voor de Paaskerk de ledenadministratie van de wijk Waardhuizen).

Lees ook:Recordaantal lintjes in Amstelveen – Toon de Haas Ridder
Lees ook:Koninklijke onderscheiding L.C. Bergkamp
Lees ook:Gemeentelijke onderscheiding A. Böggemann
Lees ook:Drie koninklijke onderscheidingen
Lees ook:Koninklijke onderscheiding K. Ghering

6 reacties op “Lintjesregen daalde neer op 30 Amstelveners

  1. peter

    Nogal jammer is dat de personen die er echt wat toe doen in amstelveen, zoals hvdl, rp, frank (niet perse in die volgorde)
    geheel buiten beschouwing zijn gebleven.
    .
    Ik heb goede hoop dat deze pracht mensen over zo’n 50 jaar aan de beurt zijn, want ik gun het ze.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Ha,ha, vergeet je niet jezelf!

        /   Beantwoorden  / 
      1. peter

        frank, ik doe wel eens alsof, maar ik kan nog niet eens in jullie schaduw staan.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ellen

          Deze nederigheid Siert je.

            /   Beantwoorden  / 
          1. peter

            Dank jewel, Ellen. Eindelijk iemand die ziet hoe nederig ik kan zijn.

              /  
  2. Mokums trots

    Over 50 jaar zijn ze niet meer onder de levenden ben ik bang.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.