Brandweer oefent met ‘Rollende Keukens’

img_2Diverse hulpdiensten in de regio, waaronder de brandweer, oefenen morgen (woensdag 11 mei ) met zogenoemde Rollende Keukens. Dat gebeurt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Een dag later gaat daar het evenement Rollende Keukens van start. Het gaat om een zogeheten multidisciplinaire oefening met de verschillende hulpdiensten, en de organisatie van het evenement zelf. De oefening start rond 14.00 uur. Tijdens het evenement zijn op vijf dagen zo’n 130 mobiele eetgelegenheden geopend. Het gratis evenement trekt tussen de tweeduizend en twintigduizend bezoekers.

Het initiatief van de oefening komt van stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester. “Wij vinden het goed dat de organisatie van de Rollende Keukens meedoet aan de oefening en haar verantwoordelijkheid hierin neemt. De organisatie van de Rollende Keukens is verplicht een veiligheidsplan op te stellen en met deze oefening nemen we de proef op de som door samen met alle hulpdiensten én de organisator te oefenen en vooral te kijken waar we nog scherper kunnen zijn op de veiligheid.”

De organisatie achter de Rollende Keukens ziet ook de meerwaarde van een gezamenlijke oefening met de hulpdiensten. “Wij organiseren Het weekend van de Rollende Keukens sinds 2008 en vinden dat het bovenal een veilig evenement moet zijn. Wij trekken bezoekers van 0 tot 100 jaar en voelen ons verantwoordelijk voor hun veiligheid. Door middel van trainingen en plannen bereiden we ons ieder jaar goed voor. Deze oefening juichen wij toe. Het zal een ervaring zijn waarop wij in het geval van een echte calamiteit sterk op kunnen leunen.”

 

In Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland worden ieder jaar ongeveer 130 grote evenementen georganiseerd met meer dan tweeduizend bezoekers. Achter ieder evenement zit een organisatie die in hoge mate zelf voorbereid is op calamiteiten. “Maar bij grootschalige incidenten is samenwerking tussen een evenementorganisatie en de crisisorganisatie essentieel”, zegt Lidwien van den Broek van Brandweer Amsterdam-Amstelland. “Tijdens de oefening op 11 mei wordt deze samenwerking geoefend.”

 

 

 

Lees ook:Grote oefening veiligheidsregio
Lees ook:Rampenoefening van de gemeente
Lees ook:‘Happy Weekend’ in Kunstuitleen
Lees ook:Markt en meer over veiligheid
Lees ook:Amstelveense brandweer naar regionaal orgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.