Storm ging tekeer in Amstelveen

2015-storm-in-amstelveen1De zwaarste zomerstorm in juli sinds 1901, die Nederland zaterdag (25 juli) beleefde, liet ook in Amstelveen sporen na. Zoals in heel Noord-Holland trouwens. Er werden windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur gemeten. In Amstelveen zorgde de wind op diverse plaatsen voor ravages, zoals trouwens overal in Noord-Holland. Er sneuvelden in Amstelveen ruim honderd bomen, waarvan minstens tien grote.

Wethouder Herbert Raat van Handhaving (VVD) was er rechtstreeks bij betrokken.  Hij twitterde dat er veel schade was. Brandweer een veertien medewerkers van de gemeente hadden er de handen vol aan. Zij spanden zich in om de resultaten van de storm op te ruimen. 2015-storm-in-amstelveen3

2015-storm-in-amstelveen2In het Amsterdamse Bos gingen bomen om en ontstond volgens Raat een chaos. Die waren in de berekeningen van het omgewaaide aantal bomen in de stsd niet mee gerekend. Binnen de bebouwde kom  was er enorme schade. Aan Praam, bijvoorbeeld, kwam een populier op een schuur terecht, Aan de  Acacialaan ramde een omgevallen Iep het dak van een woning en aan de Hazelaarlaan viel een grote abeel op een auto.

Een boom van dezelfde soort belandde aan Nessermolen op verscheidene  auto’s. Veel afgewaaide takken zorgden voor ellende op straten en wegen. Nog in de loop van de avond werden die zoveel mogelijk vrij gemaakt. Het opruimen gaat nog weken duren”, liet Raat weten.  De meldingen namen in de loop van de avond af, maar het noodzakelijkste opruimwerk duurde volgens hem tot zonsondergang. Maandag warren honderd mensen in touw om de gevgen van de storm op te ruimen. Zij ruimden ook loshangende takken op, die een gevaar voor de inwoners en het verkeer vormen. En er was ook van de straten veel groen te verwijderen. Volgens Raat, ook loco-burgemeester, gaat het opruimen nog weken duren. Hij dankt behalve geeentepersoneel ook de als vrijwillers in de wijken aan het werk geslagen inwoners.

Jan Demming, hoofdredacteur van wijkblad de Gondelkoerier voor Middenhoven en Waardhuizen, stuurde twee foto’s naar enkele media van in die wijken ontstane stormschade. Onder meer aan De Weteringsbrugmolen en De Eendracht in Middenhoven. De gemeente waarschuwt dat bij een eventuele nieuwe windhoos los geraakte taken alsnog voor schade kunnen zorgen.

Lees ook:Storm kostte 200 Amstelveense bomen
Lees ook:VVD-vragen over schade fietspaden door worteldruk
Lees ook:Tien bomen bij Bos dankzij Boomfeestdag
Lees ook:CDA: Kapbeleid van Tabak blijft onbegrijpelijk
Lees ook:Weer ‘Storm’ van nieuw talent in de schouwburg

106 reacties op “Storm ging tekeer in Amstelveen

  1. Eli Salluz

    Wat een spelf

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eli Salluz

    Tja, het heeft niets met de storm te maken (of misschien juist wel) maar er staan behoorlijk wat spelfouten in het artikel. Ook de zinsopbouw is niet altijd correct. Leest niet echt prettig :-(

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    Bomen vallen eerder om als zij slecht onderhouden zijn, bij voorbeeld niet tijdig gesnoeid of getopt. Het gebeurt ook als zij niet voldoende hebben kunnen wortelen, o.a. door bestrating en slechte ondergrond.

    Welke wethouder is daar verantwoordelijk voor?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Letterlijk gezeur!
      Over het algemeen is het groen hier goed onderhouden. Er zijn genoeg gemeentes in Nederland te vinden waar het openbaar groen zich beperkt tot ruigtes en hondendrollenveldjes waar ook nog kinderen mogen spelen.
      Een storm in deze tijd van het jaar komt nagenoeg nooit voor. De bomen waren vol van blad en ook nog kletsnat van de regen, al met al dus topzwaar. En we hebben hier op vele plaatsen ook een hoge grondwaterspiegel, dus het wortelstelsel gaat in de breedte, maar ja dan zou onze Robert weer zeuren dat er hobbels in fietspaden en wegen zouden zitten.

        /   Beantwoorden  / 
      1. P.G. van Faassen

        Het zal rvw een rotzorg zijn, m.b.t. de omgevallen bomen etc.

        Het gaat om de volgende vraag :

        “Welke wethouder is daar verantwoordelijk voor?”

        M.a.w. de kruistocht tegen ons Herbert gaat maar voort.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Robert van Waning

          Raat is trouwens niet verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen. Alleen voor het opruimen van de schade van achterstallig onderhoud.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frank Bikker

            Weer een voorbeeld van hoe onze Robert opmerkingen en vragen van mijn kant waar die geen antwoord op weet totaal negeert.

              /  
        2. Rotary-vriendje

          Ha, ha, iets met pot en ketel, zullen we maar zeggen :-)

            /   Beantwoorden  / 
  4. gerben

    100 bomen weg door de storm. Niet vervangen Natuurlijke bijdrage aan de bezuinigingen ter stede. Inverdieneffect meenemen ten gunste van de bieb is aangewezen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jo

    Waarom geen werkelozen , degenen die gezond van lijf en leden zijn, ingezet met gratis lunch of picknick????
    :) :) :)

      /   Beantwoorden  / 
      1. Jo

        WerkElozen worden dan werklozen :)

          /   Beantwoorden  / 
  6. Rotary-vriendje

    Tja, dat krijg je als je als gemeente bezuinigt op onderhoud groenvoorziening. Sorry dat ik het weer politiek maak, maar de mensen in de sociale werkvoorziening worden de markt op gejaagd en de markt neemt die onderhoudsklusjes aan en raffelt het af om zoveel mogelijk winst over te houden. We zijn er weer…….

    @Herbert Raat: moet u niet eens wat minder twitteren en iets meer aan het werk gaan ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      In het eerste deel van je opmerking zit heel wat in. Dit hebben we de afgelopen 20 jaar in heel wat (semi) geprivatiseerde bedrijven gezien, zoals gezondheidszorg, NS, Schiphol & aanhangende bedrijven enz. waarbij de top zich steeds hogere inkomsten toekende en waar de rechtspositie van de werkvloer verslechterde, met als gevolg toenemende bureaucratie en huurlingenmentaliteit.

      Maar om terug te komen op het artikeltje. Ik denk eerlijk gezegd dat niemand dit had kunnen voorzien.

      Overigens heb ik in verleden wel eens een open brief aan mevr.Veeningen over het onderwerp sociale werkvoorziening gestuurd. Die is op dit blog gepubliceerd, maar zij heeft zich nooit verwaardigd om daar een antwoord op te geven, hetgeen de hr. Raat best nog wel eens wil doen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rotary-vriendje

        @frank
        Natuurlijk was deze storm niet te voorzien. Helemaal met je eens. Maar de gemeente Amstelveen stelt zich wel héél bedrijfsmatig op. Niet verwonderlijk met dit college.

        Maaike Veeningen…. da’s lachen hè ? :-)

          /   Beantwoorden  / 
        1. frank bikker

          Het is niet voor niets dat Raat de zwaarste posten bezet, de anderen zijn goedwillende beginnelingen (hij niet!!) en dan houd ik de politieke voorkeuren er nog even buiten, want ik geloof dat in de gemeente uitvoerend bestuur zwaarder weegt dan politiek.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Frank Bikker

          Nou, ik las net elders dat ze heerlijk geswingd heeft op de boot tijdens de gay parade afgelopen zaterdag.
          Het lijkt wel of ze grossiert om in het nieuws te komen met dergelijke onbenulligheden, plantenbakjes op het plein, in 3 maanden tijd wel 1!!!!! werkplek scheppen voor iemand uit de voormalige SW, vermoedelijke sluiting bibliotheek Westwijk, de “Drol”in het Stadshart.

          En bij de echt belangrijke dingen is ze gewoon het dienstmeisje van de heer Raat, zoals de “indikking”van de cultuurstrip!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Marianne

            Jij las net elders?? Ja op Dichtbij.nl, waar jij blijkbaar geregeld stukjes schrijft, maar waar een ander, als die daar krtitiek op uit geen recht van spreken heeft. Dan wordt diegene door jou en je maatje voor gek versleten. Hou toch op met deze farce.

              /  
          2. frank

            P.G is niet mijn maatje. Als je dat nu nog niet door hebt!

              /  
  7. Robert van Waning

    Op dit blog mag wel positief – en liefst lovend – over wethouder Raat (VVD) worden geschreven, maar nooit kritisch, hoe gefundeerd ook. Het lijkt de gemeentekrant wel.

    Het zou goed voor Amstelveen zijn als er wat minder volgens partijlijnen werd gedacht en geoordeeld. Dan was die A9-tunnel er misschien toch gekomen, was er meer handhaving geweest en was de verbetering van het Stadshart misschien voortvarender aangepakt. Veel is mogelijk als men eendrachtig samenwerkt aan het algemeen belang.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Uit uw beschuldiging blijkt opnieuw dat u uiterst slecht leest. In elk geval bijzonder selectief.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Welke bijdrage van u is dan weggehaald? Maar kritiek daarop van derden mag blijkbaar niet. Kritiek spuien komt kennelijk alleen uzelf toe.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        Kijk gewoon eens hoe er steeds met persoonlijke aanvallen wordt gereageerd op de geringste kritiek op wethouder Raat (VVD). U laat persoonsgerichte hetze tegen critici van Raat toe. Een normale discussie is op die manier onmogelijk, en dat lijkt precies de bedoeling.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Ik laat alle kritiek, ook die op wethouders, toe. Hoezo á la Ceaucescu en Kim Jong Un? U vergat trouwens Mao, maar dat kan zijn redenen hebben….Overigens is er nauwelijks sprake van discussie, want het gaat bij u altijd over de lokale journalistiek en democratie (beide bestaan niet, zegt u). Zelden over iets anders, nou ja, de handhaving op het plein natuurlijk, die ook al knudde is. Maar dan hebben we het wel gehad.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Robert van Waning

            U laat persoonsgerichte hetze ook toe, in strijd met uw eigen gebruiksvoorwaarden. Die regels zijn er om fatsoenlijke inhoudelijke discussies mogelijk te maken, zonder persoonlijke beledigingen en pestgedrag.

            Deze discussie had moeten gaan over die omgewaaide bomen. Na een reactie die Frank Bikker niet beviel, ontaardde het – wederom met uw goedvinden – in gescheld op één persoon en u doet daar nog aan mee ook. U haalde het Stadsplein er weer bij, ik niet.

              /  
          2. frank

            Dus ik mag niet zeggen, dat ik jouw mening kletskoek vind, omkleed met argumenten en al.

              /  
          3. Johan Bos

            @rwv. U hebt nog steeds niet geantwoord op mijn vraag welke kritische opmerking over B&W en Raat in het bijzonder ik dan heb weggehaald? Die worden hier volgens u namelijk niet geduld.

              /  
          4. Robert van Waning

            @JB, beter lezen. Ik schreef niet dat u reacties hebt verwijderd. Dat kritiek op wethouder Raat (VVD) hier niet wordt geduld, is wel duidelijk, lijkt me.

            Ik had trouwens geen kritiek op Raat geuit. Een overgevoelig lid van de ‘Bende van Raat’ vatte mijn inhoudelijke bijdrage over omvallende bomen echter wel als zodanig op. Het ontaardde weer in persoonsgericht geschimp (‘Een Van Waningkje doen’) waar u nooit bezwaar tegen hebt.

            Ik heb toen nog maar eens benadrukt dat bomen (gelukkig) niet tot Raats portefeuille horen.

            U reageert trouwens alleen op Marianne en mij, maar u laat dat gescheld van die knokploeg ongemoeid.

              /  
          5. Johan Bos

            Als kritiek niet werd geduld, werd die verwijderd. Maar ik houd ook uw uitlating ‘Bende van Raat’ op de site. Daar maak ik evenmin bezwaar tegen als tegen ‘Een Waningkje doen’. Ik reageer op u, omdat u mij (met naamsvermelding) geregeld door het slijk haalt (zelfs met name) als ondemocratische, volstrekt inferieure journalist, die in dienst is van de gemeente.

              /  
          6. Robert van Waning

            @JB, u duldt niet dat Dichtbij ‘de gemeentekrant’ wordt genoemd en u duldt ook geen verwijzingen naar mijn verbanning door Dichtbij. Toch zijn die nooit verwijderd. Bravo.

            Wie ik bedoel met de ‘Bende van Raat’, is wel duidelijk. Ik had u daarbij niet in gedachten, maar u brengt mij op een idee.

            Ik heb u nooit persoonlijk aangevallen en ik heb u ook nooit een inferieure journalist genoemd. U praat wethouder Raat wel vaak na door o.a. telkens zijn blog letterlijk te citeren. Dat is iets waar ik inderdaad kritiek op heb. Die kritiek is echter niet gericht tegen uw persoon maar op uw functie.

              /  
          7. Johan Bos

            Ik ben het niet met u eens, omdat de krant niet door de gemeente, maar door een particuliere onderneming wordt uitgegeven. In een deel van de advertentieruimte wordt verwezen naar ‘gemeentebladen’ (MEERVOUD), sinds jaar en dag een (naar mijn mening niet geheel juiste) verwijzing naar gemeentelijke besluiten over vergunningen. Uiterst lullig om daaraan de conclusie te verbinden dat heel de krant een uitgave is – c.q. danst naar de pijpen – van de gemeente. En dulden is volgens mijn woordenboek: toestaan. Gebruik van dat woord impliceert dus dat ik alles niet toe sta wat u (naar mijn smaak als enige en volstrekt ten onrechte) meent over de gemeente etc. Wel ben ik het, zoals ik eerder zei, zat keer op keer klachten te zien over uw ‘verbanning’ bij een ander medium. Een wethouder citeren is de taak van een verslaggever. Maar u hebt kritiek op verslaggevers, die niet hun verslagen met commentaar (úw commentaar uiteraard) vermengen, terwijl wij vroeger leerden: facts are sacred. comments are free. Maar mijn commentaren leest u blijkbaar nooit.

              /  
          8. Robert van Waning

            Dichtbij is financieel en redactioneel afhankelijk van de gemeente. Zonder die wekelijkse 6 pagina’s had de krant geen bestaansrecht en -mogelijkheid.

            (U bent weer onzorgvuldig: Ik heb nooit geschreven dat Dichtbij een uitgave van de gemeente is. Houdt u svp bij de feiten.)

            De redactie schikt zich in die afhankelijkheid met een volgzaamheid die een rechtgeaarde democraat doet gruwen. Dat zij ‘lastige’ burgers tot zwijgen brengt, kan daar dan ook nog wel bij.

            ‘Gemeentebladen’ zijn de media waarin een gemeente haar wettelijk verplichte mededelingen publiceert. In Amstelveen is er maar één zo’n ‘gemeentekrant’.

            Wanneer schreef u uw laatste kritische commentaar op het beleid en op meningsuitingen van wethouder Raat (VVD). Vond u – om een recent voorbeeld te nemen – niet hij rijkelijk laat komt met zijn plan om te gaan ‘letten’ op alle hinder die festivals veroorzaken?

            U bent trouwens geen journalist of verslaggever, maar een blogger. U staat niet onder enig redactioneel toezicht en u bent niet gebonden aan een redactioneel statuut van een erkend journalistiek medium.

            Gezien mijn reacties lees ik uw commentaren wel degelijk.

              /  
          9. Johan Bos

            Het woord ‘gemeentekrant’ zet mensen toch op een verkeerd been. De gemeentewerf is van de gemeente. Het gemeentehuis ook. Waarom de krant dan niet? Dichtbij verscheen als Amstelveens Nieuwsblad jarenlang zonder de gemeentelijke pagina’s, die sinds jaar en dag in het AW stonden. De redactionele afhankelijk ontgaat mij (die zou dan ten aanzien van élke adverteerder gelden), voor de financiele hebt u geen enkele onderbouwing. Over mijn beroep laat ik u graag in de waan die u voorstaat. Dat is verslag die van bijvoorbeeld raadsvergaderingen, dat ik voor tal van andere media (bladen) schrijf en ik nog altijd lid ben van de NVJ – die ook mijn perskaarten verzorgt – doet er nu even niet toe. Tegen uw vermeende gelijk is nu eenmaal niet op te boksen…

              /  
  8. Robert van Waning

    Sommige bijdragen neigen naar pure persoonsverheerlijking (zoals die laatste van Frank Bikker) terwijl de geringste kritiek meteen wordt afgestraft door de beheerder himself.

    Op die manier ontwikkelt Herbert Raat zich zo tot onze lokale Ceaucescu. Of, om een ander voorbeeld te noemen – tot onze Grote Roerganger.

    @JB, ik lees beter dan u lief is, denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Het gebruikelijke slappe geklets van de zich onder de hand zelf voor joker zettende hr.RvW. Als ik constateer dat Raat en ik ook er nog bijzet dat ie niet mijn politieke vriend is, maar gewoon een bestuurder met ervaring, dan heet dat bewieroking! Je hebt gewoon persoonlijke rancune tegen die man. Je gaat hem nu al vergelijken met een lokale Ceaucescu of de Grote Roerganger. Waarom trek je niet meteen Adolf Hitler en Stalin uit de kast?
      Ik zal je iets vertellen Robert. Weet je al dat je zo langzamerhand al een zegswijze aan het worden bent?
      In mijn stamkroeg zeggen ze als iemand slap kletst. Je lijkt Robert van Waning wel!
      Jongen,jongen, je bakt ze wel bruin, hoor!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank

        En als je Raat niet kan aan vallen, ga je maar tegen JB te keer, terwijl je aan de andere kant niet te beroerd bent om al je persoonlijk grieven tegen hem hier te spuien. Wees dan een vent, zet je eigen blog op en ga anderen hier niet op lopen te vervelen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. P.G. van Faassen

        Een “Van Waningkje doen”, is ook al ingeburgerd.

        Maar je moet wel bedenken dat kroeglopers het hoge gedachtegoed van rvw natuurlijk niet begrijpen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Robert van Waning

          Ga zo door, jongens. Bij Dichtbij hadden jullie er succes mee, tenslotte. Gewoon volhouden, die persoonsgerichte hetze. JB’s zegen hebben jullie.

            /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Niet op deze blog blijkbaar. Valt althans kennelijk niemand op.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marianne

        Mij wel. Dus ik wacht op een snerende reactie van JB.

          /   Beantwoorden  / 
        1. frank

          Marianne , is het je wel eens op gevallen, hoe RvW reageert/niet reageert.Uitsluitend zijn eigen stokpaardjes berijdend en vanuit zijn eigen kleinzielige belangetjes redenerend?
          Iedereen doet dat wel eens, maar dit mannetje is altijd zo obsessief bezig, dat het mijn irritatie heeft opgewekt. Dat laat ik gewoon merken!

            /   Beantwoorden  / 
  9. Robert van Waning

    Het onderwerp is (was, althans) het grote aantal omgewaaide bomen in Amstelveen. De discussie had daar dus ook over moeten gaan.

    Maar nee hoor. Frank Bikker greep mijn discussiebijdrage (bomen waaien vaak of verliezen grote takken omdat zij niet tijdig waren getopt en/of gesnoeid) meteen weer aan voor een persoonlijke aanval: Letterlijk gezeur van ‘onze Robert’.

    Meeloper Van Faassen deed er meteen een schepje bovenop en noemde mijn bijdrage een ‘kruistocht tegen ons Herbert’. En die is heilig. Frank Bikker barstte dus weer los in een lofzang op wethouder Raat (VVD), de man die terecht de zwaarste posten bezet, want de andere wethouders zijn slechts beginnelingen, ‘hij niet!’.

    Mijn opmerking over persoonsverheerlijking werd eenstemmig afgestraft door de heren Johan Bos, Van Faassen en Bikker.

    Een situatie waarin de media een bestuurder alleen nog maar lof toezwaaien, waarin tegenspraak en kritiek wordt gecensureerd en opposanten op allerlei manieren tot zwijgen worden gebracht, doet inderdaad denken aan het Roemenië van Ceaucescu, het Noord-Korea van Kim Jong Un, het Myanmar (Birma) van de generaals, het Zimbabwe van Mugabe, en erger.

    In een democratie (dus ook een lokale) moet ruimte, mogelijkheid, begrip en het liefst ook enig respect bestaan voor oppositie, kritiek en tegenspraak. Hoe kan men anders weten of de democratie nog wel als zodanig functioneert?

    Gezien de bejegening van opposanten en dissidenten is het met de Amstelveense democratie droevig gesteld. Zij worden dmv verbanning, intimidatie en pesten buiten het publieke debat geduwd. Een vaste knokploeg zorgt daar wel voor. Bestuur, raadsleden en redacties laten het gebeuren. Eng hoor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Pardon? Ik heb alleen uw beschuldiging klakkeloos B&W, in het bijzonder Herbert Raat, te volgen gepareerd met de opmerking dat u uiterst, c.q. zeer selectief, leest. Overigens zou in de door u genoemde landen ook een tekst als de uwe niet mogen, lijkt me. Maar dat terzijde.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        Ik had geschreven: “Op dit blog mag wel positief – en liefst lovend – over wethouder Raat (VVD) worden geschreven, maar nooit kritisch, hoe gefundeerd ook. Het lijkt de gemeentekrant wel.”

        Dat is een constatering op basis van persoonlijke ervaringen. (Lees – als voorbeeld – deze ‘discussie nog maar eens na.) U noemt het een beschuldiging, maar er stond niets in over wat u zelf al of niet in uw stukken schrijft.

        Frank Bikker noemde mijn opmerking zelfs de uiting van een persoonlijke grief, maar ook dat is niet waar. Beter lezen.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Frank Bikker

      “Mijn opmerking over persoonsverheerlijking werd eenstemmig afgestraft door de heren Johan Bos, Van Faassen en Bikker”

      Ja, maar Robert, weet je hoe dat komt???????

      Wij hebben er gewoon verstand van!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marianne

        Walgelijke reactie! @ Frank Bikker.

          /   Beantwoorden  / 
      2. P.G. van Faassen

        frank, ik ben het niet gauw met je eens. Echter dit is een juiste conclusie. Vanmiddag even een borreltje pakken om het te vieren?
        Kunnen we die malle Marianne ook nog lekker in de maling namen.

        Zie je snel, bro.

          /   Beantwoorden  / 
    3. Marianne

      Het is een zielige vertoning alhier. Ene Johan Bos schrijft slechts reacties op hen die hem niet bevalt. Vanuit de kroeg doet hij mee met zijn toeschuivers. Ik snap waarom deze JB niet meer wordt uitgenodigd. Hij kan zich slechts verweren tegen hen die hem niet goed gezind zijn, met dank aan zijn medecompanen, de namen weet hij zelf!

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank

        Jij schijnt wel veel van dat kroeggebeuren te weten,zeg! Kom je er dan wel eens?

          /   Beantwoorden  / 
        1. marianne

          Nooit., maar dat werd wel ooit aangegeven door van Faasen en consorten. En Johan Bos, ook op mij weer reageren? Heb je niks beters te doen, dan bepaalde mensen van repliek te dienen?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Johan Bos

            Ik reageer als ik rechtstreeks wordt aangesproken, vooral als het laakbare informatie over mij betreft. Ik heb misschien wel net zoveel beters als u te doen, die niet nalaat mij van repliek te dienen…

              /  
      2. Johan Bos

        @Marianne. Hoewel uw beschuldigingen mij koud laten, zou ik toch voor de aardigheid graag willen weten in welke kroeg u mij dan hebt gezien? U komt er blijkbaar geregeld en mijn herinnering laat mij even in de steek…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marianne

          Heer JB, wat u koud laat interesseert mij niet, wel wat u aan reacties schrijft onder uw reaguurders. Daar reageer ik op. Zoals ik al eerder heb opgemerkt, kom ik niet in Amsteveense kroegen. Uw eigen Heer PvF heeft eerder op uw blog aangegeven, dat u samen met van Faassen en Frank Bikker geregeld samen in een kroeg vertoeft. Waar u blijkbaar de reageerders even doorneemt.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Johan Bos

            Ag u baseert zich dus op de reacties van PvF. Die zijn voor u altijd door en door waar. Laat ik dat nou nooit hebben verwacht van u. Waarom is hij trouwens mijn ‘eigen Heer PvF’?

              /  
          2. P.G. van Faassen

            Om in kroegen te kunnen komen dien je wel sociaal geaccepteerd te zijn.

            Ik hoor je nooit over het feit dat jij samen met frank bikker onder het genot van liters drank en thee mijn persoontje en JB onder de loep neemt.

              /  
        2. Marianne

          P.G. van Faassen
          frank, ik ben het niet gauw met je eens. Echter dit is een juiste conclusie. Vanmiddag even een borreltje pakken om het te vieren?
          Kunnen we die malle Marianne ook nog lekker in de maling namen.

          Zie je snel, bro.

          Bedoelt u dit heer Bos??

            /   Beantwoorden  / 
        3. Marianne

          Ik zou zeggen heer Bos, geniet van uw avond met uw companen!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Marianne

            Dus dit is wat u bedoelt heer Bos?

            Marianne
            P.G. van Faassen
            frank, ik ben het niet gauw met je eens. Echter dit is een juiste conclusie. Vanmiddag even een borreltje pakken om het te vieren?
            Kunnen we die malle Marianne ook nog lekker in de maling namen.

            Zie je snel, bro.

            Bedoelt u dit heer Bos??

              /  
          2. Johan Bos

            Weet niet wie met bro. wordt bedoeld. Ik begrijp dat u geenszins op de inhoud van de artikelen ingaat, alleen mij graag beschuldigt. Ga zo door. Overigens: Ik word nooit beledigd. Wie boven mij staat, doet dat niet en wie onder mij staat, kan mij gewoon niet beledigen. Dus ga uw gang. Ook via andere media, begrijp ik. Vertel mij trouwens eens ik welke kroeg u mij altijd ziet, dan zorg ik er ook eens te zijn, tegelijk met u…

              /  
        4. Marianne

          Nou u zit er waarschijnlijk al….ik zou zeggen heer Bos, proost en laat de tongen maar los, maw roddel er lustig op los. Gegroet!

            /   Beantwoorden  / 
          1. P.G. van Faassen

            Dag verwarde dame, komt u niet meer terug?

              /  
        5. P.G. van Faassen

          Johan, deze verwarde vrouw gaat nu ook op Dichtbij roepen dat jij met mij en frank geregeld samen in de kroeg zit.

          Dat je maar gewaarschuwd bent.

            /   Beantwoorden  / 
  10. Robert van Waning

    Dichtbij is het enige ‘gemeenteblad’ omdat het de enige krant is waarin de officiele bekendmakingen en andere publicaties van de gemeente staan. Zonder de gemeente was Dichtbij kansloos en dat is goed te merken.

    Anstelveen.blog is een weblog en geen journalistiek medium.

    Een rechtgeaard journalist zou uit hoofde van zijn democratische functie aandacht blijven vestigen op schendingen van burgerrechten zoals vrijheid van meningsuiting. Waarom wordt wel geschreven over verbanningen in Birma maar niet in Amstelveen?

    Het lijkt hier Noord-Korea wel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Jazeker wel!
      In ons paspoort staat dan ook,
      Kim Il Jo, Kim Il Vaas en Kim Il Bik!

        /   Beantwoorden  / 
      1. P.G. van Faassen

        LOL.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Het spijt mij dat u niet weet wat in het (overigens misleidende) ambtelijke jargon ‘gemeenteblad’ betekent. Er staat trouwens dat er wordt verwezen naar ‘gemeentebladEN’. Die krant verwijst dus naar zichzelf? U kunt echt niet lezen.

        /   Beantwoorden  / 
  11. Robert van Waning

    Het is de gemeente zelf die in haar eigen advertentie in Dichtbij verwijst naar de ‘gemeentebladen’. Daarmee wordt bedoeld dat de gemeente met haar advertentie in Dichtbij (als één van de gemeentebladen) voldoet aan haar wettelijke publicatieplicht.

    U herhaalt telkens dat ik niet kan lezen, maar dat valt heus wel mee, hoor. Intelligentie, opleiding en ervaring zijn daartoe ruim voldoende.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      U kent het jargon (voor mij trouwens ook soms mysterieus) niet. En als u wilt volhouden dat de krant (die jarenlang zonder gemeentepagina’s bestond en toevallig wel het dikst was) zonder de gemeente niet kon bestaan: ga lekker uw gang en blijf mensen met uw kreet ‘gemeentekrant’ op het verkeerde been zetten.

        /   Beantwoorden  / 
  12. Robert van Waning

    ‘Gemeenteblad’ is een officiële term voor het publicatiemedium waarin een gemeente haar wettelijk verplichte bekendmakingen en andere algemene informatie plaats. Dat is helemaal geen jargon.

    De gemeente Amstelveen heeft jarenlang haar bekendmakingen etc. in beide lokale kranten geplaatst. Veel mensen ontvingen beide of juist geen van beide. Aan die geldverspilling is gelukkig een einde gekomen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Het spijt mij, maar u weet hier echt weinig van. Ik stop de discussie, want u wilt toch gelijk hebben en bent ervan overtuigd dat de gemeente voor een deel van de pagina’s (alleen boven de officiele bekendmakingen) wekelijks een taalfout maakt (meervoud gebruik). Ik had nog zo gezegd dat men daar alles eerst aan u moest voorleggen….

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        Gemeenteblad – Amsterdam – Officiële bekendmakingen
        https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/gemeenteblad
        Staatsblad, Staatscourant en Tractatenblad in Pdf-formaat met een uitgiftedatum vanaf 1 juli 2009 vormen een bekendmaking in de zin van de Grondwet.

        Gemeenteblad – Officiële bekendmakingen
        https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad
        Let op: niet alle gemeentes publiceren hun gemeenteblad op deze site. … 07-08-2015 | Gemeenteblad 2015, 72986 | Beschikkingen | gemeente Heerlen …

        Den Haag – Gemeenteblad
        http://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/…/gemeenteblad.htm
        Het gemeenteblad is in pdf te downloaden. In dit blad staan alle bekendmakingen naar type en naar stadsdeel. De bekendmaking verwijst naar een …

        Gemeenteblad Almere
        https://gemeenteblad.almere.nl/
        Gemeenteblad Almere. Home … Bestemmingsplannen · Kinderopvang · Uitleg over het gemeenteblad · Archief gemeenteblad tot 1-2-2015 · Lees voor …

        Waarom een Gemeenteblad? – Gemeente Nieuwegein
        http://www.nieuwegein.nl/5989/waarom-een-gemeenteblad/
        De vaststelling van verordeningen (en andere besluiten van algemene strekking) wordt voortaan bekendgemaakt in het digitale Gemeenteblad dat te vinden is …

        Gemeente Lansingerland / In de Gemeente / Gemeenteblad
        http://www.lansingerland.nl/in-de-gemeente/gemeenteblad_43807/

        Gemeenteblad. De gemeente is verplicht om alle bekendmakingen digitaal te publiceren. Dat doen wij op deze pagina. Ook bestemmingsplannen vindt u hier …

        Elektronisch gemeenteblad | Gemeente Oldambt
        http://www.gemeente-oldambt.nl/elektronisch-gemeenteblad
        U bent waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in wat er in uw buurt gebeurt. Ontwikkelingen in uw huidige of wellicht uw nieuwe buurt en de besluiten die de …

        Actuele bekendmakingen in het Elektronisch Gemeenteblad
        https://www.roermond.nl/…/Actuele-bekendmakingen-in-het-Elektronisc…
        De gemeente Roermond publiceert alle (wettelijke) bekendmakingen sinds 1 januari 2014 in het Elektronisch Gemeenteblad op …

        Elektronisch gemeenteblad – Gemeente Horst aan de Maas
        https://www.horstaandemaas.nl/Bestuur/…/Elektronisch_gemeenteblad
        Elektronisch gemeenteblad. In het elektronisch gemeenteblad kondigt de gemeente alle bekendmakingen aan. Elektronisch gemeenteblad 6 augustus 2015 …

        Bekendmakingen / gemeenteblad – Wierden
        http://www.wierden.nl/internet/bekendmakingen-gemeenteblad_3613/
        Bekendmakingen / gemeenteblad. De gemeente moet sommige besluiten verplicht bekenmaken. Zo kunnen inwoners lezen wat er gebeurt in hun omgeving en …

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Exact. Allemaal door de gemeente genomen en gepubliceerde besluiten dus, die – in een deel van – de betaalde gemeentepagina’s (advertenties) staan. Dat heeft niets met de kranten op zichzelf te maken. Het zijn gemeentelijke bekendmakingen die ‘bladen’ worden genoemd. Daarmee is geenszins een complete krant gemeenteblad geworden. Hoe graag u dat kennelijk ook zou wensen….

            /   Beantwoorden  / 
          1. frank bikker

            In het verleden stonden er ook vaak genoeg advertenties in over mijn stamkroeg.Daarom is het niet het kroegblad, maar dat wenst u maar te negeren.

              /  
        2. Robert van Waning

          JB, waarom doet u daar zo moeilijk over?Als ik Dichtbij ‘de gemeentekrant’ wil noemen, dan mag ik dat toch wel?

          De term ‘gemeentekrant’ is niet wettelijk beschermd. Het is ook geen officiële benaming zoals ‘gemeenteblad’.

          Voor mij – en wellicht ook voor anderen – is Dichtbij de gemeentekrant omdat daarin de wettelijke verplichte bekendmakingen en andere informatie van de gemeente staan.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Johan Bos

            Ja hoor, u mag hier alle onware onzin spuien die u wilt.

              /  
          2. Marianne

            Is er een ander medium dan?

              /  
          3. Frank Bikker

            Zijn eigen site, waarin hij zelfs dossiers publiceert van zijn tegenstrevers, zoals ik. Of het gelezen word, weet ik niet.

              /  
  13. P.G. van Faassen

    Het is afschuwelijk dat zo’n robert van waning een integer artikel van Johan Bos weet te vervuilen met zijn ongefundeerde agressie tegen bestuurders, mede reageerders alhier en sociale media, waar hij terecht verwijderd is.

    Maar ik ga hier niet meer reageren vanwege de vuile laster van voornoemd persoon en zijn SP groupie, die alle prive van personen op de internets gooit.

    Oh wacht, ik kan nog altijd een nickname nemen. rvw heeft er nog tientallen in de kast liggen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

      @PGvF, “Raat is trouwens niet verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen. Alleen voor het opruimen van de schade van achterstallig onderhoud.”

      Dat is alles wat ik over die wethouder heb geschreven, Noem je dat “ongefundeerde agressie tegen bestuurders”?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank Bikker

        RvW, dan moet je ALLE wethouders die daarvoor verantwoordelijk zijn noemen en niet alleen Raat.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Robert van Waning

          @Frank, ik vroeg in het begin: “Welke wethouder is daar verantwoordelijk voor?”

          Van Faassen reageerde daarop met: “M.a.w. de kruistocht tegen ons Herbert gaat maar voort.” En dat terwijl ik diens naam niet eens had genoemd!

            /   Beantwoorden  / 
        2. Robert van Waning

          Verder nog iets, Frank?

          Van Faassen heeft trouwens niet één inhoudelijke reactie op het artikel van JB geschreven. Maar daar hoor ik jullie niet over.

            /   Beantwoorden  / 
          1. frank

            Niet naar PG gaan wijzen. Je geeft geen antwoord op MIJN opmerking en nu ga je er weer om heen draaien.

              /  
          2. P.G. van Faassen

            Een beetje prietpraat verkopen over wortels en snoeien/toppen. Dat was van hoog inhoudelijk gehalte. Waar het om ging was een achterdeurtje te vinden met “en wie was die verantwoordelijke wethouder” om Raat weer eens te pakken. En daar hoef je zijn naam niet voor te noemen hoor, de hint was meer dan genoeg. En dan bedien ik je op je wenken. Verder was jouw input behalve dus die magere inbreng, weer de bekende riedel over Noord Korea, gekwetst zijn, gemeentekrant etc.

              /  
          3. Robert van Waning

            Jouw opmerking sloeg nergens op want ik had geen enkele wethouder genoemd. Jullie begonnen weer over Raat; ik niet. Ik reageerde inhoudelijk, jouw maatje niet.

              /  
          4. Robert van Waning

            Nonsens. Ik schreef juist dat Raat niet verantwoordelijk was.

            Jouw prietpraat ging (weer) over mij en (weer) niet over het artikel.

              /  
    2. Rotary-vriendje

      PGvF weet de treurige zuurheid waar links altijd van wordt beschuldigd, gretig over te nemen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marianne

        Idd en volledig overgenomen door ene Johan Bos.

          /   Beantwoorden  / 
  14. gerben

    Beste Johan, hef de reactie rubriek op, aub.
    Waar biijft je bundel van Verzamelde Gedichten?

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Opheffen?! Zou jij ook niet willen, toch? Maar in dit geval het repeterende geraaskal aanzien, wordt voor mij gewoon te veel. Vandaar sommige van mijn reacties naar RvW toe.

        /   Beantwoorden  / 
      1. gerben

        Alweer het nodige gedoe nadien.
        Johan hef deze reactie pagina op!
        Of moet ik naar de politie?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marianne

          Eindelijk @ Gerben een echt antwoord op deze onbenullige site. Een blog, dat niks toevoegt, maar slechts onder een noemer van ‘ onafhankelijk’ pretendeert de wijsheid in pacht te hebben. Waar scheldpartijen aan de orde van de dag zijn en waar de ‘voorzitter’ zich slechts uit tegen reageerders die het niet met hem eens zijn. En waar woorden uit hun verband worden getrokken, waar reageerteksten worden toebedeeld aan mensen die dat niet eens gezegd hebben. Een heel eng fenomeen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Johan Bos

            Ik zou nooit willen staan op een onbenullige site, die niks toevoegt.

              /  
  15. Marianne

    Bro.,……..heer Bos werd door uw gelikte medecompaan geroepen op 5 augustus j.l. om 10.30 uur , dus kunt u die vraag beter aan uw kroegmaatje PC stellen. Waarschijnlijk betekent het iets van Wij broeders samen tegen de rest. En zeker tegen iedereen die een andere mening is toegedaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik vraag nog steeds waar u PC en mij tezamen hebt gezien. Dat meningen corresponderen (althans dat lijkt voor u zo), wil niet zeggen dat die samen kroegtijgers zijn. Ik wil nog steeds van u weten waar en wanneer u ons dan tezamen hebt gezien. Maar u weigert daarop te antwoorden, hoewel u mij wel beschuldigt. Nou ja, ga lekker u gang. Geeft het niveau van uw reacties aan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marianne

        Nee, het geeft het niveau aan van uw blog.
        U leest niet, want als u dat wel had gedaan, had u kunnen lezen, dat ik geen kroegen bezoek. Maar dat die wijsheid door PC werd doorgegeven alhier. U zou met hem en Frank Bikker geregeld de reaguurders doornemen en veroordelen. Neem toch aan, dat deze verwarde persoon, zoals uw vriendje mij noemt, (ook weer iets, waar u niet op ingaat, maar accepteert als feit), soms wel eens in sommige dingen gelijk heeft. En ook al vindt u dat niet, dan nog kunt u ook eens reageren op andersdenkenden ipv hen uit te sluiten, of te laten afmaken door uw vriendjes. Want dat u accepteert, dat u mensen laat schelden tegen anderen, staat buiten kijf. En altijd onder het mom van onafhankelijkheid. Dat bent u niet. U hebt vooroordelen. En u gaat niet in op feiten. En ik verwacht binnen nu en 10 min. weer een sneer uwerzijds en anders wel van één van uw toegewijde vriendjes.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          1. U blijft PC mijn vriendje noemen, zonder enig bewijs uwerzijds.
          2. U beticht mij van frequent kroegbezoek, zonder ook maar het minste bewijs (u zegt zelfs dat u dergelijke etablissementen nooit bezoekt).
          3. U voert als bewijs de informatie aan die u van in uw ogen inferieure informanten hebt (nou ja, u merkt hun informatie als feiten aan als dat u zo uitkomt).
          4. Ik reageer als ik persoonlijk word aangesproken, zoals door u.
          5. Als amstelveen.blog.nl geen niveau heeft, volgens u, vraag ik mij af wat u er doet. U meldde eerder trouwens dat u het helemaal had gehad met dit medium. Wat doet u er dan nog? Laat het over aan degenen die uw niveau niet kunnen evenaren.
          6. Onafhankelijk is in uw ogen alleen degene die het met u eens is.
          7. Ik bemoei mij niet met reacties van lezers op andere reacties, ook niet als u dat wilt.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Marianne

        U vraagt maar raak. Maar vraag eens aan diegenen die dat hebben gezegd….,waar dat vandaan komt. De geplakte reacties staan er ook, maar daar geeft u geen antwoord op. U leest zeer selectief.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Waar moet ik naar vragen? U beschuldigt mij telkenmale van kroegbezoek, maar baseert u op informatie van informanten die u kennelijk niet lust. Nogmaals: waar en op welk tijdstip hebt u mij gezien? Uw antwoord ‘u vraagt maar raak’ is een beetje dun in dit opzicht. Niet dat ik ervan opkijk, want ik ben politieke antwoorden gewend. U beschuldigt mij, dus verschuilen achter anderen is een beetje slap. Zeker als die uw tegenstanders zijn.

            /   Beantwoorden  / 
  16. Marianne

    Heer Bos……een geplakte reactie…

    P.G. van Faassen
    frank, ik ben het niet gauw met je eens. Echter dit is een juiste conclusie. Vanmiddag even een borreltje pakken om het te vieren?
    Kunnen we die malle Marianne ook nog lekker in de maling namen.

    Zie je snel, bro.

    5 augustus 2015 at 10:31 / Beantwoorden /

    En deze reactie had ik al eerder geplaatst. Alleen u gaat daar niet op in, maar beticht mij van bro….?? Wat is dat Bro??? Leest u wel eens uw eigen blog???

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Ik drink groene thee, malt&radler!

        /   Beantwoorden  / 
      1. P.G. van Faassen

        Dat weet ik toch, vriend of bro.

          /   Beantwoorden  / 
    2. P.G. van Faassen

      Het decorumverlies van Marianne is nu 100%.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.