Grote wietvangst in woning

Jan van Zanen

Opnieuw is een wietplantage opgerold, deze keer in een woning. Eerder gebeurde dat al enkele malen bij woonwagens. In een brief aan de gemeenteraad spreekt burgemeester Jan van Zanen van een ‘grote ontmanteling.’ In de woning werd 240 kilo softdrugs gevonden. De woning, waarvan niet is meegedeeld waar die zich bevindt, is vandaag op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten.

De samenwerking bij de jacht op softdrugs productie tussen gemeente, politie, energiebedrijven en woningcorporaties werkt blijkbaar. Van Zanen meldt aan de gemeenteraad dat goede uitwisseling van informatie tussen die partijen belangrijk is. De samenwerking werd vastgelegd in het zogenoemde ‘Doorzonconvenant’.

De noodzaak van dat convenant is met de nieuwe vondst wel weer aangetoond, meent Van Zanen. Ook verhoogt de samenwerking volgens hem de effectiviteit van de opsporing. “Alle partijen zitten er boven op en spannen zich tot het uiterste in om daadkrachtig op te treden tegen wietteelt in Amstelveen”, schrijft Van Zanen. De zaak is in handen gegeven van het Openbaar Ministerie..

 

 

Lees ook:In een maand vijf wietplantages opgerold
Lees ook:Weer woning dicht wegens drugs en wapens
Lees ook:Woning gesloten wegens drugshandel
Lees ook:Weer woning gesloten wegens wietteelt
Lees ook:Weer huis met hennepplantage gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.