Vrouw in Bos en Vaart dood door ontsnapte gevangene

Logo politie AmsterdamDe 77-jarige mevrouw Lezer-Van Cleef, die na een inbraak dood in haar seniorenflat aan de Bos en Vaartlaan werd gevonden, blijkt slachtoffer te zijn geworden van een overval door een ontsnapte gevangene. Die werd maandag 12 september aangehouden in de Marnixstraat te Amsterdam, nadat de politie zondag het lichaam van de vrouw in een kast van haar woning had aangetroffen. Er was ook bij haar ingebroken. Woensdag is door gemeente, politie en OM een informatiebijeenkomst gehouden voor bewoners van de Bos en Vaartflat en andere betrokkenen. De 33-jarige verdachte zat een celstraf uit van vijf jaar voor eerdere overvallen op bejaarden. Hij zit nu weer vast. Tijdens een proefverlof had hij zich overigens opnieuw bejaarden beroofd. In juli is hij van de gevangenis in Hoogeveen overgebracht naar de inrichting Exodus in Groningen, waar men gevangenen voorbereidt op terugkeer in de samenleving. Omdat hij zich niet aan de regels hield, werd hij teruggestuurd naar de gevangenis in Hoogeveen.

Daar moest hij zichzelf gaan melden, wat hij niet deed. Hij knipte zijn enkelband door en verdween. Hij droeg een enkelband omdat hij al eens niet van verlof was teruggekeerd. Het OM heeft naar eigen zeggen geen alarm geslagen, omdat en sprake zou zijn van een ontsnapping zonder geweld. En dan gaan het OM, c.q. de politie niet actief naar zo iemand op zoek, vertelde een woordvoerster. Intussen heeft hij sinds hij de benen nam voor zover nu valt na te gaan al weer drie misdrijven gepleegd, waaronder de overval op de Amstelveense. Ook zou hij een 92-jarige man in Velzerbroek hebben opgelicht en van iemand anders pinpas en pincode gestolen.

Voorlopig wordt ervan uitgegaan dat de vrouw in de seniorenflat Bos en Vaart is gestikt in de kast waar zij door haar belager in was gegooid. Bij sectie werd vastgesteld dat zij door zuurstofgebrek om het leven kwam. De vrijdag vóór het wekend waarin zij overleed is zij nog in het flatgebouw gesignaleerd met haar zoon.

Lees ook:Verdachte dodelijke overval moet naar Pieter Baan Centrum
Lees ook:Tien jaar cel voor moord in kast
Lees ook:Verdachte van kastmoord staat voor nog veel meer terecht
Lees ook:OM in beroep tegen 10 jaar celstraf kastmoord
Lees ook:Gewapende overval betrof vrouw (72)

8 reacties op “Vrouw in Bos en Vaart dood door ontsnapte gevangene

  1. Hans van der Liet

    En dit soort wanbeleid en geblunder heeft minister van Justitie Hirsch Ballin (CDA) dus te verantwoorden. De man, die straks op het CDA-congres gaat lispelen dat hij echt heel erg tegen de PVV is!

      /   Beantwoorden  / 
  2. bakker bik

    Alsof Hirsch Ballin hiervoor verantwoordelijk is en de PVV dat wel even op zal lossen. Dit is wel erg gemakkelijk. De toename van deze uitwassen komen denk ik meer voort uit de algehele mentaliteit van de maatschappij van nu.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Bakker Bik: als de minister van Justitie niet meer verantwoordelijk is voor het OM en de politie, wie dan wel?

        /   Beantwoorden  / 
  3. bakker bik

    Iedereen
    De winkelier die vlindermessen en stiletto’s verkoopt
    De cafe- eigenaar die de andere kant opkijkt.
    Wij die snel doorlopen als we iets zien, omdat we bang zijn.
    Een deel van de jongeren die stijf van de pillen en alcohol gaan stappen enz.
    Een rechterlijke macht die in vele gevallen erg lage straffen uitspreekt.
    Wij die niet vies zijn van lekker wat geweld op TV en in computerspelletjes.
    De lijst is eindeloos, Hans. Die minister is enkel maar een exponent van onze maatschappij.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mike

    Iedereen is verantwoordelijk voor het OM ??? Bakker bakt spacecake?

      /   Beantwoorden  / 
    1. bakker bik

      Ja, maar het is altijd gemakkelijker om een ander de schuld te geven, he knul. Vijftien jaar geleden was het OM nog softer totdat er vanuit de maatschappij zware kritiek kwam, maar ik denk dat jij dit soort zaken nooit aan den lijve hebt meegemaakt, dus steek die spacecake maar ergens in…..

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Wat heerlijk! Dankzij Bakker Bik zal er nooit meer een minister hoeven af te treden!! Het is altijd de schuld van de anderen! Van ons allemaal eigenlijk. Waar iedereen verantwoordelijk is, is niemand verantwoordelijk.
        Jammer dat je er niet bij was in Neurenberg in 1946. Dan had je heel wat nazi’s van de strop kunnen redden met dit briljante betoog, Henk.

          /   Beantwoorden  / 
  5. mike

    Knul??? je hebt het niet tegen een kleuter hoor.. Als jij normaal antwoord geeft op een vraag dan ipv zeggen dat iedereen verantwoordelijk is voor het OM word je misschien ook eens serieus genomen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.