Mosquito tegen overlast blijft gehandhaafd

B&W zijn niet bereid de mosquito uit Amstelveen te verwijderen. Zij antwoorden dat op vragen van de PvdA. Zij zeggen de ontwikkelingen rond de toepassing van het apparaat, bedoeld om door middel van een irritant hoog geluid jongeren te verdrijven, nauwkeurig te blijven volgen. “Eventuele jurisprudentie zal in het beleid worden verwerkt. Zolang geen verbod op mosquito’s geldt, en met inachtneming van de criteria, worden die ingezet.” PvdA-raadslid Rodrigues Pereira had gevraagd of B&W tot weghalen van de apparaten bereid waren. Nee dus.

 

 

B&W zeggen het niet eens te zijn met minister Ter Horst dat inzetten van de mosquito in strijd is met grondrechten en er voldoende andere middelen bestaan om overlast door jongeren te beteugelen. Het apparaat maakt een geluid dat alleen door die doelgroep is te horen.  In specifieke gevallen en omstandigheden levert de mosquito aanvullend-een effectieve bijdrage aan het bestrijden van overlast, vindt het college. Overigens wordt elke zes maanden de inzet heroverwogen op de locaties waar zich structurele overlast voordoet. Ook andere gemeenten gebruiken de mosquito nog.

Het college is het met de PvdA eens dat de mosquito niet de meest gewenste manier is om jongeren aan te sturen. “Helaas blijkt de overlast door een klein deel van de jeugd op specifieke locaties erg groot te zijn. Het is de wens van de Raad en het college de overlast met preventieve en repressieve maatregelen aan te pakken,” aldus het college. Het wijst er op dat in het jeugdbeleid ook een breed scala aan preventieve maatregelen is voorzien en de gemeente niet alleen repressief optreedt.

Lees ook:PvdA wil verwijdering mosquito
Lees ook:Nu juridische basis voor geluidskanon tegen jeugdoverlast
Lees ook:Houwink ten Cate ook tegen juridische basis mosquito
Lees ook:College wil mosquito in APV regelen
Lees ook:PvdA: Mosquito wettelijk ontoelaatbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.