Nieuwe aanbesteding leerlingenvervoer

urlHoewel het leerlingenvervoer volgens haar goed loopt, gaat de gemeente dat toch weer opnieuw aanbesteden. Zij denkt haar voorwaarden verder te kunnen aanscherpen. Het contract met de vervoerder die nu de leerlingen naar school brengt, loopt per 1 augustus af. Er wordt een nieuw jaarcontract aanbesteed, met de mogelijkheid dat drie keer ongewijzigd voor dezelfde periode te verlengen. Sinds woensdag loopt een nieuwe aanbestedingprocedure. De gemeente wil het leerlingenvervoer in twee delen knippen en die afzonderlijk aanbesteden: binnen en buiten Amstelveen. Volgens onderwijswethouder Herbert Raat kunnen ook kleine vervoerders daardoor een kans maken de order binnen te slepen. Raat heeft met ouders van dagelijks vervoerde kinderen gesproken, om achter praktijkervaringen te komen.

De vervoerder moet begeleiding op de bus kunnen bieden. Andere eisen zijn dat de vervoerder gebruik maakt van winterbanden, een tracking and tracing systeem heeft (zodat men voordturend weet waar een auto zich bevindt) en goede communicatie met de ouders onderhoudt, bijvoorbeeld bij wisseling van chauffeur en aan het begin van het schooljaar.

 

Volgens Raat is het vernieuwde pakket van eisen samen met ouders en team Leerlingenvoer Amsterdam geformuleerd om het vervoer verder te verbeteren. “Een aanbesteding is meer dan papier en moet in de praktijk worden waargemaakt. We kiezen voor een jaarcontract met de mogelijkheid dat drie keer te verlengen, om flexibel te blijven en nieuwe afwegingen te kunnen maken,” zegt Raat.

 

 

Lees ook:‘Nu snel aanmelden voor leerlingenvervoer’
Lees ook:Gemeente besteedt leerlingenvervoer opnieuw aan
Lees ook:Raat stuurt aan op verbetering leerlingenvervoer
Lees ook:Volgend jaar winterbanden voor leerlingenvervoer
Lees ook:Wethouder controleert persoonlijk leerlingenvervoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.