Amstelveen krijgt ‘Steve Jobsschool’

Steve_Jobs

Het lijkt er op dat Amstelveen een ‘Steve Jobsschool krijgt. Dat meldt onderwijswethouder Herbert Raat. Hij heeft erover gesproken met mensen van stichting Amstelwijs, de koepel van het openbare basisonderwijs, die daarmee bezig zijn.  De school moet een combinatie worden van een virtuele school, waar kinderen met gebruik van digitale leermiddelen – zoals iPads – overal en op elk moment van de dag kunnen leren en een fysiek gebouw. Ook werken onderwijs en opvang nauw samen, zodat er meer flexibiliteit is voor ouders. Van hen wordt verwacht dat ze zich actief inzetten voor de school.

Raat zegt enthousiast te zijn over het initiatief. “Ook op andere scholen zijn er al goede plannen om meer gebruik te maken van nieuwe technische mogelijkheden”, zegt hij.

Volgens hem kan de gemeente dergelijke initiatieven ondersteunen met geld uit de zogenoemde kwaliteitsimpuls, een fonds dat ooit werd gesticht met de opbrengst van het kabelbedrijf aan Casema (nu Ziggo). Uit een specifiek voor het onderwijs bestemde reserve kunnen door scholen ingebrachte ideeën worden gefinancierd, die de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. De beste ideeën subsidieert de gemeente voor 75%, waardoor slechts een kleine investering voor rekening van de school komt.

Raat: “Het zou mooi zijn als Amstelveen op onderwijsgebied het Silicon Valley van Nederland gaat worden. Samen met het onderwijs en bedrijfsleven moet dat lukken. Zo krijgen onze kinderen de vaardigheden om, in de 21ste eeuw, goed werk te vinden en zo hun inkomen te verdienen.”

Steven Paul (‘Steve’) Jobs (1955- 2011) was een Amerikaanse ondernemer en uitvinder, bekend geworden als de charismatische medeoprichter en CEO van Apple Inc. Hij werd als een soort goeroe pionier van de personal computer revolutie.

Lees ook:Subsidie ter stimulering verbetering onderwijs
Lees ook:Digitaal rekenen bij basischool De Pionier
Lees ook:Voorrang op scholen voor kinderen in zelfde wijk
Lees ook:Nieuwbouw en opknappen scholen digitaal in kaart gebracht
Lees ook:Gemeente geeft € 278 duizend voor projecten scholen

6 reacties op “Amstelveen krijgt ‘Steve Jobsschool’

 1. Josine

  Geweldig!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Micheal

  Hebben we dit echt nodig? kunnen we het geld niet beter besteden aan de inhoud van het onderwijs in plaats van dure electronische speel apparaten? Ik neem aan dat de school en dus belastinggeld zal worden gebruikt om de Apple producten aan te schaffen, als ouders dit zo nodig willen laat ze dan ook hun eigen geld hiervoor gebruiken en belastinggeld investeren waar het beter nodig is.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Elsje Janse

  Dit geld kan beter naar de huishoudelijke zorg. Is beter op zijn plaats dan het promoten van produkten van een computerbedrijf.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Michael

  Mag ik er op wijzen dat de ipad1 uit 2010 nu al door Apple niet meer ondersteund is! Dure hobby om je school op deze manier in te richten. Hoe kun je als burger hier meer informatie over verkrijgen en of laten weten dat je “tegen bent”?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Elsje Janse

  Inderdaad, wat vandaag nieuw is op dat gebied, is morgen al weer verouderd. Op alle PO scholen zijn de laatste jaren digi-borden geïnstalleerd ( heel mooi), maar ze worden steeds maar krachtiger en krachtiger en de software.Daarintegen krijgen de scholen nog steeds dezelfde zak met geld. Ergens anders moet er dus op worden ingekrompen en in menige gemeente gebeurt dat al op de personele bezetting en dus menselijke aandacht voor de kinderen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Frank Bikker

  Op dichtbij.nl amstelveen staat een leuke discussie over dit onderwerp.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.