Leerlingen scholen bij De Meent uit de brand

De basisscholen de Pionier en de Cirkel zijn, na een grondige reiniging, weer open. Zij liepen rook- en waterschade op dor de felle brand van zondagavond, die het nabijgelegen wijkcentrum De Meent in de as legde. De aanpalende Willem Alexanderschool, in hetzelfde onderwijscomplex, is voorlopig nog onbruikbaar. De leerlingen krijgen tijdelijke huisvesting. Twee groepen komen in ruimten in de beide andere scholen, en de overige gaan naar gebouwen aan de Marne. Vandaag, vrijdag 4 september,  konden alle kinderen weer naar school. Onderzoek wees uit dat zich in geen van de drie scholen asbest of enige andere schadelijke stof bevindt.Ook voor deelnemers aan activiteiten van Cardanus in De Meent, inclusief de sportzaal, zijn of worden nog worden alternatieve accommodaties gezocht. Op de website van Cardanus (www.cardanus.nl) staat wat wel (en waar) en niet doorgaat.

Lees ook:Wijkcentrum en sporthal De Meent door brand verwoest
Lees ook:Asbest in elf scholen en twee gymzalen gevonden
Lees ook:´Verkoopbaar spul´gezcht voor Fancy Fair De Meent
Lees ook:Zoneborden voor meer veiligheid bij scholen
Lees ook:Donderdag demonstratie tegen AanZ bij De Meent

5 reacties op “Leerlingen scholen bij De Meent uit de brand

  1. Axel Boomgaars

    Fijn om te zien dat alles op zo’n korte termijn geregeld kan worden. Hopelijk heeft het niet te grote gevolgen voor de kinderen zelf gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  2. tip

    nice site indeed

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan Bos

    @Axel. Hou nou toch op. Die kinderen waren al lang bij dat ze een paar dagen (of een dag)niet naar school hoefden. Hoeveel dromen er niet dat hun school in brand vliegt. Straks wordt er weer een blik psychologen open getrokken om de hen aangeprate trauma´s te helpen verwerken…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan de Vries

    Johan,

    Twee van mijn kinderen zitten op de willem alexanderschool, in het hoofdgebouw. Zij waren er echt helemaal niet blij mee, zacht uitgedrukt.

    Vergeet ook niet dat het de jongste groepen betreft (op de willem alexander groep 1 tot en met 4), de oudere groepen zitten in een ander gebouw.

    Om er aangeprate trauma’s bij te halen, slaat werkelijk nergens op. Op die leeftijd dromen ze totaal niet van brandende scholen, hooguit als nachtmerrie.

    Ik vermoed dat je geen kinderen hebt, dan kan ik me je reactie wel voorstellen. Maar ik verzeker je dat de kinderen er zelf totaal niet blij mee zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Frank Bikker

    Asbest is niet IN de scholen aangetroffen. Hoe zit het met de onmiddellijke omgeving?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.